Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Arhibīskaps: katoļiem jāapvienojas pret abortu liberalizēšanu
14.10.2008 pl. 08:01

"Katoļiem jāpretojas abortu likumu atvieglošanas plāniem," uzskata Kārdifas arhibīskaps.

Vēstulē un atgādinājumā priesteriem Anglijā un Velsā Viņa ekselence Pīters Smits brīdināja, ka labojumi, par kuriem šogad paredzēts balsojums Apakšnamā, abortus padarīs pieejamākus un plašāk izplatītus, kā arī dos iespēju pusaugu meitenēm  abortu izraisošos preparātus lietot mājās vienatnē.

Smits norādīja, ka klēram "būtu ļoti noderīgi"  šai lietai pievērst "piemērotā veidā"  draudzes uzmanību, izdodot ganarakstu.

"Laiks ir no svara, tā kā ir iespējams, ka Parlamenta locekļus  jau dažu nākamo nedēļu laikā būs jāmēģina iepazīstināt ar mūsu viedokli," viņš piebilda.

Baznīca ir nobažījusies par  ierosinājumu atcelt likuma prasību, ka abortu jāapstiprina diviem ārstiem, atļaut abortus visur, kur pieejami medicīnas pakalpojumi, pieļaut abortu izraisošu zāļu lietošanu mājās bez mediķu uzraudzības un attiecināt abortu likumu uz Ziemeļīriju. "Šie priekšlikumi," teikts atgādinājumā, "atļaujot  veikt abortus pēc pieprasījuma, bez  medicīniska attaisnojuma,  laupa nedzimušajam bērnam jebkādu aizsardzību.”

„Vēstules visvairāk iespaido tad, kad tās ir rakstītas saviem vārdiem un pauž to, kas jūs uztrauc visvairāk … Lielākā daļa šo   labojumu novedīs pie tā, ka abortus veikt būs vieglāk, sievietei būs mazāk laika pirms tam  pārdomāt, viņa ar abortu būs aci pret aci vienatnē un mājās.  Ko Jūs par to domājat?”

Pirms dažām dienām Birmingemas arhibīskaps Vincs Nikolss, katoļu skolām norādīja, ka to pienākums ir sniegt tādu  izglītību seksuālajā un savstarpējo attiecību jomā, kas saskan ar Baznīcas mācības norādījumiem.

The Guardian
Tulk. J. Lulle