Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Atskats uz 'Laulāto Tikšanās' animatoru 5. kongresu
20.10.2008 pl. 09:24

11.-12. oktorbrī Rīgā, Garīgā semināra telpās, notika asociācijas „Laulāto Tikšanās” Latvijas Animatoru 5. kongress, kura moto bija “Visu, ko jūs darāt, dariet no sirds, kā priekš Dieva“ (3 Kol 3,23).

Tas sākās ar lūgšanu un atskatu uz iepriekšējā gada laikā padarīto. Šajā laikā ir notikušas 4 Laulāto pamata rekolekcijas, kurās piedalījušies kā dalībnieki kopā  27 laulātie pāri, 4 semināristi, 2 priesteri (tai skaitā 6 laulātie pāri Liepājā). Aktīvi notikuši Saderināto vakari – tajos sagatavoti laulībām visā Latvijā apmēram  198  pāri: Rīgā – 9 grupiņas (ap 130 pāri), Siguldā 1 (10 pāri), Ogrē 1 (10 pāri), Jelgava 2 (25 pāri),  Liepāja 1 (6 pāri),  Madona 2 (9 pāri), Gulbene 1, notikušas arī Rekolekcijas saderinātajiem. Pagājušā gada novembrī notika arī Rekolekcijas animatoriem, kuras vadīja kustības pamatlicēji Irena un Jerži Gržibovski un kurās varējām atjaunot un padziļināt savu animatoru aicinājumu un dedzību. Vairāki pāri septembrī aizbrauca arī uz "Laulāto Tikšanās" līderu kongresu Polijā.

Tāpat bijušas citas aktivitātes: laulāto Krustaceļa lūgšana gavēņa laikā, vairāki atpūtas pasākumi, kā arī "Laulāto Tikšanās" pārstāvji piedalījušies Asociācijas „Ģimene” sanāksmē, piedalījās darba grupā, kas plāno izstrādāt sagatavošanas programmu tiem, kas gatavojas laulībām, dalījās ar savu pieredzi. Bijušas vairākas publikācijas katoļu laikrakstos, intervijas „Vatikāna radio”. Daudzi animatoru pāri piedalījās AAM kursos – tās bija arī kā mīlestības un atvērtības uz dzīvību rekolekcijas! Tāpat "Laulāto Tikšanās" animatori vadīja  Latvijas katoļu  jauniešu dienās grupiņu par Laulības aicinājumu.

Īpaši jāatzīmē, ka kopš pagājušā gada oktobra, pēc diakona Gunāra iniciatīvas, aizsāktas Laulāto tikšanās lūgšanu pēcpusdienas katra mēneša trešajā sestdienā, kad laulātie tiekas, lai dalītos un lūgtos. Augļi pavisam noteikti ir jūtami! Tāpat katru pirmdienu plkst. 21.00 vienojamies kopējā lūgšanā katrs savās mājās, īpašus lūgšanu nodomus ievietojam mājas lapā www.laulatie.ir.lv un saņemam savos e-pastos.

Notikušā kongresā, tā kā bija apritējuši noteiktais 4 gadu termiņš, tika pārvēlēta Latvijas Laulāto Tikšanās valde. Kā kustības līderi Latvijā atkārtoti tika ievēlēti Dainis un Baiba Stikuti. Viņiem šajā darbā palīdzēs vēl trīs valdē apstiprināti laulāti pāri.

Kongresā piedalījās arī kustības garīgie tēvi - Garīgā semināra rektors priesteris Juris Jalinskis un priesteris Andris Kravalis, kā arī diakons Gunārs. Viņi dalījās ar savām izjūtām, kas radušās darbojoties Laulāto kustībā. Diakons Gunārs teica arī šādus vārdus: „Mūsu dienās cilvēki ir pazaudējuši draudzes izjūtu. Viņi nāk uz baznīcu, tikai lai saņemtu reliģiskus pakalpojumus. Es saredzu šai kustībā lielu iespēju, kā atjaunot draudzes kā kopienas, ģimenes apziņu, īpaši caur Saderināto vakariem, agapes laikā!”

Sestdien vēl pārdomājām animatoru darbības pamatprincipus, dalījāmies izjūtās par to, kas iepriecina, kas apbēdina, apspriedām arī dažādus organizatoriskus jautājumus. Tika izziņoti arī darbības plāni un virzieni nākošam gadam, tai skaitā tikšanās ar pārstāvjiem no Bērnu un ģimenes lietu ministrijas 18.oktobrī. Mūsu kustības pārstāvji tāpat sadarbībā ar kustību „Par dzīvību” plāno nodarbības pusaudžiem un bērniem. Svinējām Sv. Misi sv. Franciska baznīcā, kuru celebrēja pr. Arturs Krištapovičs. Sestdiena noslēdzās ar kopīgu dziesmu un lūgšanu, bet svētdiena tika veltīta jauno animatoru formācijai.

Kristīne un Gunārs Lociki
Katedrāle.lv