Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Lūgšanu brokastīs pateiksies Dievam par Latvijas tautas atgūto brīvību
06.11.2008 pl. 20:48

Latvijas Valsts Lūgšanu brokastis šogad norisināsies 7. novembrī Rīgā, viesnīcā Reval Hotel Latvija plkst. 9:00. Lūgšanu brokastīm šajā gadā izvēlēts nosakumus "Dievam.Tēvzemei.Brīvībai".

1918. gada 18. novembrī ar Dieva svētību Latvijas valsts dibinātāji izveidoja jaunu un suverēnu valsti. Pirmo reizi vēsturē latvieši bija brīvi no svešas valdības un paši varēja pārvaldīt savu tēvzemi. Visā valstī neskaitāmi cilvēki pateicās Dievam par šo vienreizējo dāvanu.

Ar šo pašu noskaņu – pateicību Dievam - tika sacerēta arī valsts himna “Dievs, svētī Latviju”. To nav iespējams dziedāt citādi kā vien lūgšanas un cieņas noskaņā.

Dažus gadus vēlāk Rīgas centrā tika uzcelts Brīvības piemineklis. Akmenī iekalti vārdi „Tēvzemei un Brīvībai”.  

Deviņdesmit gadus vēlāk, piedzīvojusi dažādas valstiskas pārmaiņas, Latvija ir mainījusies un kļuvusi citāda. Un tomēr gadu gaitā Dievs turpinājis dot savu gudrību, spēku un svētību tiem, kas viņu meklē. Tādēļ Latvijas līderiem ir tik svarīgi sanākt kopā harmonijas noskaņā un pateikties Dievam. Latvijas Valsts lūgšanu Brokastis ir iespēja to darīt.

Latvijas Valsts lūgšanu brokastis ir īpašs notikums, kad Latvijas ietekmīgākie un nozīmīgākie vadītāji tiek aicināti kopā, lai sniegtu un saņemtu savstarpēju garīgu, morālu un ētisku iedrošinājumu. Pasākumā cilvēki no dažādām sfērām, profesijām, denominācijām, politiskajām partijām un nacionalitātēm var pulcēties ap cēlākajām Rietumu civilizācijas pamatvērtībām. Cilvēkiem, uz kuru pleciem gulstas liela atbildība, nepieciešams iedrošinājums, vadība un spēks, ko var dot tikai Dievs.

Ielūgumi nosūtīti aptuveni 1000 cilvēkiem ar ietekmi savās sfērās. To skaitā ir Latvijas prezidents un premjerministrs, Parlamenta locekļi, valdības ministri, pilsētu un pašvaldību priekšsēdētāji, armijas pārstāvji, universitāšu rektori, sociālās aprūpes aģentūru vadītāji, uzņēmēji, mākslinieki, mūziķi, dzejnieki, aktieri un izglītības darbinieki. Piedalīsies arī dažādu konfesiju mācītāji. Ielūgumi nosūtīti arī ES valstu un ASV vēstniekiem, kā arī pašreizējiem un bijušajiem valsts vadītājiem no Igaunijas, Vācijas un Lietuvas.

Piektā Lūgšanu brokastu pasākumā, kas šogad veltīts Latvijas Valsts neatkarības atgūšanas 90. gadadienai, uzrunu teiks Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers. Viesus uzrunās arī mācītājs Juris Rubenis, bet muzicēs Ingus Pētersons un Ieva Akurātere.

Foto: Lugsanubrokastis.lv