Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Latvijas vadošo konfesiju bīskapu vēstule iesniegta Nacionālā radio un televīzijas padomei
17.11.2008 pl. 07:57

12.novembrī  Nacionālā radio un televīzijas padomei ir iesniegta četru Latvijas vadošo konfesiju bīskapu parakstīta vēstule par reliģisko raidījumu saglabāšanu LTV 1.kanālā.

Vēstules kopija nosūtīta arī LTV ģenerāldirektoram Edgaram Kotam. NRTP iesniegti pirmie  5 494 paraksti raidījuma „Vertikāle" atbalstam. Parakstu vākšana joprojām turpinās.

Nacionālā radio un televīzijas padomei

Mums, Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītājiem ir kļuvis zināms, ka sakarā ar Latvijas Televīzijas 1.kanāla jauno koncepciju, sākot ar 2009.gadu vairs nav paredzēts ētera laiks raidījumam „Vertikāle" LTV 1.kanālā.

Šis raidījums daudzu gadu garumā ir iemantojis skatītāju uzticību, atspoguļodams visai sabiedrībai aktuālas tēmas (izglītības un ģimenes vērtības, kultūras norises, atkarību profilakse u.c.),  kuras par prioritārām ir postulējusi arī LTV.

Risinot būtiskus jautājumus garīgā kontekstā, atklājot ticības aktualitāti mūsu ikdienas dzīvē,  „Vertikāle" ir paudusi lielas sabiedrības daļas - kristiešu- viedokli.Tā kā pēc pēdējiem aptaujas datiem, gandrīz 70 % Latvijas iedzīvotāju sevi atzīst par kristiešiem, uzskatām par nepieļaujamu tik lielai mūsu zemes iedzīvotāju daļai liegt garīgi izglītojošas informācijas saņemšanu un viedokļu apmaiņu sabiedriskajā televīzijā - LTV 1.kanālā, kas skatāms visā Latvijā.

Lūdzam svētdienās saglabāt līdzšinējo ētera laiku dievkalpojuma tiešraidēm (11.00) un raidījumam „Vertikāle" (16.00) LTV 1. kanālā.

Ar cieņu                           

Romas Katoļu Baznīcas kardināls  Jānis Pujats
Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps  Jānis Vanags
Rīgas un visas Latvijas Pareizticīgo Baznīcas Metropolīts Aleksandrs
Latvijas Baptistu Draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis

Catholic.lv