Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Benedikts XVI: Marijā kontemplējam Dieva skaistumu
08.12.2008 pl. 18:39

"Šodien pateicamies Dievam, ka ir pasargājis Mariju no ikviena grēka. Viņa pirmā saņēma žēlastību, ko mēs saņemam caur Kristības sakramentu.

Bezvainīgās Marijas piemēra stiprināti, īstenosim savas dzīves aicinājumu uz svētumu. Lai Dievs jūs svētī!" – teica Benedikts XVI. Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās ieņemšanas svētkos pāvests kopā ar svētceļniekiem skaitīja mariānisko lūgšanu «Kunga Eņģelis».

Marijas Bezvainīgās ieņemšanas noslēpums norāda uz divām mūsu ticības fundamentālām patiesībām: pirmgrēku un Kristus žēlastības uzvaru pār to. Šī uzvara īpašā veidā atmirdzēja Marijā. Realitātes, ko Baznīca sauc par „iedzimto grēku”, sekas ir satriecošas – skaidroja pāvests. – Saskārušies ar ļaunumu, mūsos rodas jautājums: no kurienes tas nāk? Ja bezgalīgi labais Dievs no mīlestības ir radījis redzamo pasauli, kāpēc tad pastāv ļaunums? Atbildi uz šo jautājumu atrodam Radīšanas grāmatas pirmajās lappusēs. Ar pasaules un cilvēka radīšanu Dievs devis savas visvarenās mīlestības apliecinājumu. Viņš nav radījis nāvi. Tā ienāca pasaulē caur grēku. Cilvēks, velna kārdināts, savā sirdī ir ļāvis nomirt paļāvībai uz Radītāju. Jebkurš grēks ir nepaklausība Dievam un paļāvības uz Viņa labestību trūkums. Tas ir cilvēka brīvības dramatisms. Taču Dievs nepamata to nāves varā, bet apsolīja, ka nāks no sievietes dzimis dēls, kurš satrieks senās čūskas galvu (Rad 3,15).

Benedikts XVI skaidroja, ka Dievs ir izvēlējis šo sievieti par Pestītāja Māti. Dieva acīs viņai ir seja un vārds: „žēlastības pilnā”. Viņa ir jaunā Ieva. Jaunā Ādama līgava, kas kļūs par visu atpestīto māti. Vissvētākās Jaunavas Marijas Bezvainīgās ieņemšanas svētku liturģija apstiprina, ka „Dievs ir sagatavojis savam Dēlam cienīgu mājokli”.

Pāvests atgādināja, ka šodien Baznīca kontemplē Skaistumu, kas atpestī pasauli. Kontemplē Dieva skaistumu, kas atmirdz Kristus sējā. Šis skaistums atmirdz arī Marijas sirdī, kas ir tīra un brīva no ikviena grēka. Savā spožumā viņa atklājās sv. Bernadetei Lurdā. Ticības dogmu par Marijas Bezvainīgo ieņemšanu pāvests Pijs IX pasludināja 1854. gadā – racionālisma laikmetā. Benedikts XVI uzsvēra, ka 8. decembra pēcpusdienā viņš dosies uz Spānijas laukumu Romas centrā, lai Dievmātes statujas pakājē noliktu ziedus, kas ir mīlestības un cieņas apliecinājums.

Radiovaticana.org