Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pieprasa aizliegt cilvēka embriju izmantošanu
15.12.2008 pl. 08:40
Vatikāns pieprasa aizliegt izmantot cilvēka embriju šūnas medicīnā un kosmētikā, jo embrijam jau no ieņemšanas brīža piemīt cilvēka cieņa.

Par šo tēmu tiek rakstīts jaunajā dokumentā Cilvēka cieņa (Dignitas personae), kuru izstrādājusi Ticības mācības kongregācija. Šajā sakarā Vatikāns aicina atteikties no embriju cilmes šūnu izmantošanas.

Dokuments tika prezentēts, piektdien, 12. decembrī, Svētā Krēsla preses centrā. Tajā uzsvērts, ka „embrionālo cilmes šūnu iegūšana no dzīvas cilvēciskas būtnes, neizbēgami ved pie tās bojāejas, un tādējādi ir nelikumīga”.

Tāpat kongregācija raksta par to, ka nav pieņemama embriju konservācija tos iesaldējot. Šāda prakse „nav savienojama ar pienākošos cieņu pret cilvēka embriju”.

Dokumentā precizēts, ka „absolūti nepieņemami” ir piedāvājumi izmantot iesaldētus embrijus ārstnieciskos nolūkos.

Tāpat Svētais Krēsls nosodīja arī augļa pirmsdzemdību diagnostiku, kura „veicina izlases abortus, lai nepieļautu bērnu dzimšanu ar dažāda veida anomālijām”.

Šajā sakarā Vatikāns izdara secinājumu, ka, ja agrāk pastāvēja rasu, reliģiskā vai sociālā diskriminācija, tad šodien „mēs kļūstam par lieciniekiem ne mazāk bīstamai un netaisnīgai cilvēku diskriminācijai, kas cieš no dažādām pataloģijām”.

„Šāda diskriminācija ir neētiska un tāpēc arī no juridiskā viedokļa, tai ir jābūt nepieņemamai,” teikts dokumentā, kuru apstiprinājis pāvests Benedikts XVI.

Blagovest-info.ru / Katedrale.lv