Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Jelgavā iesvēta jaunu klosteri
22.12.2008 pl. 20:02

Sestdien Jelgavā bīskaps Antons Justs iesvētīja Bērniņa Jēzus māsu karmelīšu klosteri, kas uzbūvēts blakus Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrālei.

"Visur ir labi, bet te būs savādāk. Esmu sajūsmā," sagaidot viesus, "Ziņām" sacīja jaunā klostera priekšniece māsa Deogrācija.

Visiem, kuri ieradās uz klostera iesvētīšanas dievkalpojumu, bija iespēja apskatīt arī mūķeņu celles jeb dzīvojamās telpas, kas turpmāk nepiederošajiem būs slēgtas. Mūķenes dzīvos sešās nelielās studentu tipa istabiņās 11 - 17 kvadrātmetru platībā. Patlaban klosterī ir trīs māsas.

Uz klostera iesvētīšanas dievkalpojumu bija ieradusies arī māsu karmelītu klostera priekšniece no Polijas māsa Faustina. Viņa pateicās bīskapam A.Justam par uzmanību un rūpēm, ko viņš veltījis uz Latviju atbraukušajām klostera māsām.

Simbolisko klostera atslēgu bīskapam A.Justam nodeva Jelgavas būvuzņēmuma "Alabastrs" valdes loceklis Andis Kārkliņš. Pusgadu ilgajā celtniecības gaitā tika kapitāli pārbūvēta un paplašināta padomju laikos būvētā baznīcas sarga māja, kurā faktiski agrāk dzīvoja priesteris.

"Zemgales ziņas"
Foto: S.Karčevskis