Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Kardināls Jānis Pujats: Jums ir piedzimis Pestītājs
25.12.2008 pl. 11:57

Ziemsvētkos kārtējo reizi tiek sludināts: "Šodien jums Dāvida pilsētā ir piedzimis Pestītājs, kas ir Kristus Kungs" (Lk 2,11). Kāda brīnišķīga vēsts nabaga cilvēkiem, kas piekusuši karojot ar savām vājībām un grēkiem.

Lūk: ir dzimis tas, kurš atbrīvo mūs no grēka, no bezcerības un ļaunā gara jūga. Viņš ir īstais Glābējs, jo nāk no debesīm. Betlēmes Bērns ir "varenais Dievs, mūžīgais Tēvs, miera Lielkungs" kā viņu raksturo pravietis Isajs (9,5). Iziesim Kungam pretī ticībā, paļāvībā un sirds vienkāršībā! Cilvēcei Pestītājs šodien vajadzīgs ne mazāk kā Romas cēzaru laikos vai kā pašos pirmsākumos pēc cilvēku krišanas grēkā.

Un Kristus, atnācis pie cilvēkiem, paliek vienmēr pie tiem. Viņš darbojas savā Baznīcā: "Kur divi vai trīs sapulcējušies manā vārdā, tur es esmu viņu vidū", saka Kristus (Mt 18,20). Viņš ir mums līdzās ar visu savu žēlastību bagātību: gatavs apžēlot un piedot, pacelt un stiprināt; "Nāciet pie manis visi, kas pūlaties un esat apgrūtināti. Es jūs stiprināšu (Mt 11,28). Pestītāja atnākšanas auglis un pirmā dāvana ir "Miers virs zemes labas gribas cilvēkiem" (Lk 2,14), kas sludināts jau Kristus Kunga piedzimšanas naktī. Miers dvēselē, ģimenē un sabiedrībā ir vajadzīgs, lai cilvēki varētu sakārtot savu garīgo un saimniecisko dzīvi. Sirdī iestājas miers un līdzsvars, kad cilvēks saņem grēku piedošanu, kad notiek iekšēja attīrīšanās, kad cilvēks sāk saprast savas dzīves jēgu, mērķi un uzdevumu. To viņam atklāj Kristus Evaņģēlijā. Ļoti īsi Viņš to ir formulējis savā teicienā: "meklējiet vispirms Dieva valstību un viņa taisnību, un viss tas jums tiks pielikts" (Mt 6,33). Tātad Dievs apsola visu dzīvei nepieciešamo kā svētību par to, ka cilvēks cenšas visur rīkoties pēc Dieva prāta. Vai tieši te nav meklējama panākumu atslēga? Ne viens vien "Bābeles tornis” ir sabrucis, kas bez Dieva svētības iesākts. Vai cilvēki ir mācījušies no rūgtās pieredzes? Psalma vārdi izsaka tūkstošiem gadu vecu atziņu: "Ja Dievs nebūvēs namu, velti pūlas tie, kas to ceļ" (Ps 126,1). Tas ir Dieva vārds un tam var paļauties. Tātad Dieva likumi ierakstāmi visas dzīves programmā, lai Dieva svētība bagātāk izlietos pār cilvēkiem. "Jums ir piedzimis Pestītājs". Viņš grib un var jums palīdzēt. Ar šo labo vēsti nāk Ziemsvētki.

Novēlu visiem ticīgajiem Dieva žēlastībām bagātas svētku dienas un nākošo gadu!

Kardināls Jānis Pujats