Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

ASV: Dzīvības aizstāvji piemin abortu upurus
21.01.2009 pl. 09:53

Visu pagājušo nedēļas nogali dzīvības aizstāvji noturēja pirmos no daudziem tūkstošiem nacionāla, štata un lokāla mēroga pasākumiem, lai sērās pieminētu Roe v. Wade  sprieduma, kurš teorētiski pieļāva abortu visas grūtniecības laikā, 36 gadadienu.

Litlrokas pilsētā gadskārtējā Dzīvības maršā pulcējās tūkstošiem Arkanzasas štata iedzīvotāju un pārrunāja štatā sagatavotos, dzīvībai labvēlīgos likumus.

Roza Mimza no Arkanzasas Right to Life grupas teica, ka ir jādarbojas pret  Baraka Obamas abortiem labvēlīgo programmu. 

„Nelaimīgā kārtā mūsu jaunais prezidents tic abortiem, pat Dilatācijas – Ekstrakcijas abortiem (angl.  „D&X” arī „partial birth abortion, ”burtiski – „daļējas piedzimšanas aborts”  aprakstu skat. pielikumā – tulk.)  - un mēs vālamies aizsargāt nevainīgas dzīvības, kuras tajos tiek nonāvētas” – viņa teica .

24. gadskārtējā Dzīvības gājiena dalībnieki Dubukā (Aijovas štatā) arī ne pārāk simpatizē jaunajam prezidentam:

„Visa viņa pagātne liecina, ka viņš nav par dzīvības kultūru, kura aizsargā bērnu mātes miesās,” saka Sv. Marijas katoļu draudzes prāvests Džeimss Pārkers, „Mēs ejam, lai lūgtos par jauno prezidentu, mēs  respektējam viņa amatu, tomēr esam mazliet  nobijušies.”

Tajā pat laikā sestdien, par spīti daļēji aukstajam laikam vairāk kā 1000 dzīvības aizstāvju sapulcējās gājienam un manifestācijai Dienvidkarolīnas galvaspilsētā. Viņi atzīmēja apvienības „Dienvidkarolīnas pilsoņi dzīvībai” („South Carolina Citizens for Life” „SCCL” ) trīsdesmit piekto gadadienu.

Holija Gatlinga, SCCL direktore teica, ka viņas grupa, par spīti paziņojumiem, ir saskārusies ar raksturīgo ignoranci no mediju puses, lai arī pasākums bija iepriekš izziņots.

„Ciktāl man zināms, laicīgie mediji par pasākumu neinteresējās, lai arī mēs sazinājāmies ar Associated Press, valsts un četrām Kolumbijas apgabala TV kompānijām,” viņa pastāstīja LifeNews.com.

Tomēr Gatlingu iepriecināja liela jauniešu skaita piedalīšanās pasākumā. „Starp simtiem krietno dvēseļu, kas, tuvojoties  Roe v. Wade 36. gadadienai , iestājas par dzīvību bija 600 katoļu jauniešu no visa  Dienvidkarolīnas štata,” viņa teica.

Svētdien pēcpusdienā devīto gadu dzīvības gājiens notika Laredo diecēzē (Teksasā).

Tēvs Antonijs Mendoza izteicās: „Mēs ceram, ka ikviens lūgs Dievu, lai Kungs parāda, kā viņi var veicināt respektu pret ikvienu cilvēka dzīvību.”

Ap 100 cilvēku piedalījās ceturtajā  „Dzīvības maršā Čikāgā,” tā dalībnieki ceļā no Svētā Vārda katedrāles  (Holy Name Cathedral on State – Street) līdz ūdenstornim nesa plakātus un izteica lūgšanas.

Reddingā, Kalifornijā ap 60 cilvēki uzstādīja 3000 krustus, lai pieminētu ik dienas abortos bojā ejošo skaitu.

Mišela Raita, Alfa grūtniecības resursu centra Pēcaborta dienesta direktore, kura bija klāt un teica, ka viņa zina, kā pret sievieti izturas abortu aizstāvji: „Es atceros, kā sēdēju drūmajā Planned Parenthood klīnikas telpā. Viss, ko viņi man iedeva bija tērps. Neviens man nekad  neizrādīja mīlestību un nemierināja. Neviens man nedeva cerību.”

Tulkotāja piezīme:  Wade v. Roe  spriedums mūs neskar, bet arī mums, Latvijas dzīvības aizstāvjiem šodien ir pienākums būt vienotiem ar brāļiem un māsām okeāna otrā krastā. Viņu 36 gadu laikā gūtie panākumi Wade v. Roe  seku mazināšanā  („D&X” metodes aizliegums un citi likumdošanā noteiktie abortu ierobežojumi)   ir nopietni apdraudēti.  Baraks Obama (savulaik balsoja PRET „D&X” aizliegumu) ir apsolījis parakstīt „Freedom of Choice Act” (FOCA)  - likumu, ar kuru  Wade v. Roe spriedumā izteiktais iegūtu likuma spēku. Kā lasīsiet likuma tekstā, tā pieņemšana nozīmēs visu iepriekš pieņemto abortu ierobežojumu atcelšanu. Ja šodien FOCA ir Vašingtonā, rīt tas var būt arī Rīgā, Jēkaba ielā. 

LifeNews. com
   Tulk. Jānis Lulle
Foto: Bibleprobe.com

doc Kādus abortus abalsta Baraks Obama
doc Izvēles brīvības akts