Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Caur "Marka drāmu" iepazīstinās studentus ar Jēzus Kristus dzīvesstāstu
30.01.2009 pl. 19:50

No 2.-5.februārim vairākās Latvijas studentu pilsētās norisināsies kaut kas vēl nebijis – grupa studentu un nesenu absolventu no vairākām Latvijas pilsētām jaunā un neparastā veidā izrādīs Jēzus Kristus dzīvesstāstu.

Reiz populārais mūziķis Džons Lenons paziņoja, ka grupa The Beatles ir kļuvuši populārāki par pašu Jēzu Kristu. Lenons bija izcils mūziķis un piepulcējies tiem, kuru vārdi neizzūd no vēstures tūlīt pēc viņu nāves, arī ne 30 gadu vēlāk. Viņš iedvesmoja miljoniem cilvēku visā pasaulē, sievietes viņā iemīlējās, viņš izmainīja mūzikas virzību, cilvēku domāšanu, viņš bija ietekmīgs vīrs. Un tomēr laiks palika tāds, kāds bijis - 20.gadsimts pēc Kristus.

Izrāde dodas pie publikas ar nosaukumu ”Marka drāma” – Marka, jo izrāde tiek balstīta tikai un vienīgi uz Marka pirms 2000 gadiem pierakstītajiem notikumiem un stāstiem, drāma – jo Jēzus dzīvesstāstu nevienā citā kategorijā ielikt nebūtu iespējams.

„Marka drāmā” netiek izmantoti īpaši tērpi vai dekorācijas, izrādes telpa iekārtota apļa veidā, lai aktieri pēc vajadzības varētu pārvietoties ailēs starp skatītāju rindām. Nav arī papildus tekstu un režijas triku. Caur izrādi skatītājus pa tiešo uzrunā vēsturiskais Marks – viņa pierakstītais netiek mainīts ne brīdi, ja nu vienīgi kāds negaidīti improvizē kādu skatu no 16 nodaļu garā evaņģēlija, kuru no galvas iepriekš jāapgūst katram no 13 aktieriem, neatkarīgi no tā, vai tiek spēlēta paša Jēzus loma vai dalība aprobežojas ar klātbūtni masu skatos.

Izrādi veido jaunieši, kas darbojas „Latvijas Kristīgajā studentu brālībā” (LKSB) un studē dažādās Latvijas pilsētās – Ventspilī, Rīgā, Valmierā, Liepājā un citur. Projektā piedalās gan pieredzējuši aktieri, gan studenti, kas kaut ko tādu dara pirmo reizi dzīvē.

"Marka drāmu" studenti un vecāko klašu vidusskolēni ir aicināti noskatīties:

2.februārī - Liepājā, Liepājas Universitātē (Lielā iela 14) 413.telpā plkst. 17:30

3.februārī – Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultātes aktu zālē (Svētes iela 18), plkst. 16:00

4.februārī - Rēzeknē, Rēzeknes Augstskolas Ekonomikas fakultātes (Atbrīvošanas aleja 90) aktu zālē plkst. 16:30

5.februārī – Valmierā, Vidzemes Augstskolā (Cēsu ielā 4).

5.februārī – Rīgā, Latvijas Universitātes galvenajā ēkā (Raiņa bulvārī 19) Muzeja zālē (4.stāvā) plkst. 19:00

Iespējamās izmaiņas un precizējumus izrāžu laikos skatīt www.lksb.lv

Inese Riekstiņa