Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Obama nosauc jaunu vēstnieku pie Svētā Krēsla
08.06.2009 pl. 07:04

ASV prezidents  Baraks Obama nosaucis 45 gadus veco teoloģijas profesoru Miguelu Diazu par vēstnieka kandidātu pie Svētā Krēsla.

Lai arī Apustuliskais nuncijs Vašingtonā, arhibīskaps Pietro Sambi prezidenta Obamas izvēli nosauca par "izcilu", tā ir raisījusi kritiku no "Pro Life" organizāciju puses galvenokārt tādēļ, ka viņš ir strādājis Obamas priekšvēlēšanu birojā un atbalstījis arī citus abortiem labvēlīgi noskaņotus politiķus. Diazs savulaik kopā ar 26 katoļu profesoriem atbalstīja abortiem labvēlīgās Kanzasas  gubernatores K.Sebēliusas kandidatūru veselības sekretāres amatam. Kā šajā sakarā norādīja kardināla Ņūmena biedrības prezidents Patriks Reilijs, šie ļaudis "ir snieguši atbalstu un palīdzību tiem, kuri nosprauduši  mērķi  veicināt tādu politiku, kas ir tiešā pretrunā Baznīcas mācībai". "Ir skumji, ka  katoļu nometnē atrodas arī daži Sebēliusas sirsnīgākie atbalstītāji," viņš teica.

Otrs iemesls kritikai ir Diaza darbība grupā „Catholics in Alliance for Common Good". Lai arī grupa uzdodas par „Pro Life” kustību, īstenībā tā tiek uzskatīta par Obamam labvēlīgu un apsūdzēta vēlētāju maldināšanā prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā.

Katoļu autors Dīls Hadsons norāda, ka Vatikāns varētu noraidīt arī šo kandidātu. "Tiks uzdoti jautājumi par ASV diplomāta piemērotību Svētajam Krēslam," viņš raksta savā emuārā.  Prezidenta izvēle vēl ir jāapstiprina Senātam.

Kā norāda aģentūra Zenit.org, no jaunā vēstnieka būs atkarīga ASV un Vatikāna attiecību nākotne. Jau iepriekš tika ziņots, ka šā gada jūlijā ir paredzēta B. Obamas vizīte Itālijā.

M. Diazs tiek uzskatīts par Karla Rānera teoloģijas speciālistu un atbrīvošanas teoloģijas piekritēju.

Zenit. org /LifeNews.com
Katedrale.lv