Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Kas liedz mums sludināt?
04.07.2009 pl. 16:38

Kristieši nevar klusēt par to, ko viņi ir "redzējuši un dzirdējuši, ko viņi piedzīvo ticībā" – ar šiem vārdiem 24. jūnijā,  iesākot tradicionālo pieņemšanu mediju pārstāvjiem arhibīskapa pilī, ar jauno misiju iniciatīvu "Apustuļu darbi 2010" iepazīstināja Vīnes arhibīskaps Kristofs kardinālis Šēnborns.

"Vārda  "misija" lietošana nav aizliegta pat tautsaimniecībā, kādēļ to būtu jānopeļ Baznīcā? Mums visiem ir uzdevums! (latīņu val. „missio, ģen. missionis”  no vārda „mittere,” – „sūtīt,” „missum esse” – „būt sūtītam” – tulk)," tā kardinālis Šēnborns.  Misiju projekta pamatideju viņš izklāstīja norādot, ka Bībeles apustuļu darbi nav jāsaprot kā reiz uzrakstīta grāmata. Mūsdienās šīs grāmatas rakstīšana turpinās tur, kur mēs esam.

"Šodien daudzi cilvēki meklē atbildes uz dzīves pamatjautājumiem: "no kurienes?", "uz kurieni?", "kādēļ?". Ticības atbilde ir jāpiedāvā skaidrāk. Ticības jautājumi ir jāuzdod nopietnāk."

No 22. līdz 24. oktobrim Vīnē notiks viena no lielākajām diecēzes kalpotāju  konferencēm, kurā 1000 delegātu spriedīs, kā šīs vēlmes varētu īstenot dzīvē.

Kardināla Šēnborna vārdiem runājot, sapulce notiks, "lai pārrunātu, kas mūs personiski vada ticības dzīvē, par ko mēs nevaram un negribam klusēt".  No otras puses, sapulces dalībnieki vēlas noskaidrot jautājumu "Kas īsti liedz mums  sludināt? "

Daudzus misiju atjaunošanas procesa dalībniekus Vīnes arhidiecēzē vieno arī kopēja lūgšana. Tajā viņi lūdz mīlošas sirds žēlastību, lai tie  varētu būt par svētību līdzcilvēkiem.

 

Kungs Jēzu Kristu!

Tu  piedāvā mums savu draudzību pārpilnībā  un dod mums cerību,

ar kristību Tu esi mūs aicinājis savā draudzē.

Mēs esam gatavi būt par Taviem lieciniekiem mūsdienu pasaulē.

Paļāvībā uz Tavu mīlestību un žēlsirdību mēs esam Tavā rīcībā.

Stiprini mūs ar Svēto Garu!

Liec Tavai gaismai caur mums spīdēt,

Lai mēs  spētu būt patiesi mīlošā Gaisma šajā pasaulē,

un tā varētu kļūt par svētību līdzcilvēkiem

Amen.”

Zenit.org / Katedrale.lv