Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Mons. Marčetto: minaretu būves aizliegums nav reliģijas brīvības ierobežojums
11.12.2009 pl. 10:00

Pāvesta migrantu un bēgļu pastorālās aprūpes padomes sekretārs, monsinjors Agostīno  Marčetto  izteicās, ka Šveices aizliegums būvēt minaretus nav pārkāpums pret reliģijas brīvību.

Mons. Marčetto to pateica preses konferencē, kad bija izziņoti Šveices referenduma rezultāti. Šveices vēlētāji nobalsoja par minaretu būves aizlieguma iekļaušanu valsts Konstitūcijā. Prelāts nožēloja, ka referenduma atbalstītāji manipulēja ar „baiļu sajūtu” tā vietā, lai veicinātu dialogu starp musulmaņiem un pamatiedzīvotājiem. Mons. Marčetto  vārdiem runājot, nobalsošanas rezultāts atspoguļo rūpes par zemes ainavu, reliģisko brīvību rezultāti neskar. Jautājums par ticības brīvību neesot uzdots.

„Šajā gadījumā nav runa par tiešu vēršanos pret brīvību noturēt dievkalpojumus, jo mošeju vienmēr uzbūvēt būs iespējams,” piemetināja arhibīskaps.  Šeit ir runa par to, kādai pēc musulmaņu domām mošejai ir jābūt. Viņu jūtas ir jārespektē, tomēr lēmums nenozīmē reliģijas brīvības pārkāpumu.

Mons. Marčetto atgādināja, ka  daudzās islāma valstīs, projektējot baznīcas un baznīcu torņus, tiek ņemtas vērā apkārtnes ainavas un cilvēku mentalitātes īpatnības.  Prelāts izteica vēlmi, lai būvējot mošejas, tiktu ņemtas vērā šīs īpatnības, kā dēļ dažkārt rodas neattaisnojamas agresijas situācijas.

Radiovaticana.org