Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests pusdienoja kopā ar Romas trūkumcietējiem
29.12.2009 pl. 09:18

Svētās ģimenes svētkos Benedikts XVI pusdienoja kopā ar Romas nabagiem. 27. decembrī pāvests ieradās Svētā Egīdija kopienas vadītajā centrā Trasteveres rajonā, kas savulaik bija Romas bohēmas rajons, bet kura senais šarms nav zudis arī šodien.

Benedikts XVI apsēdās pie galda, pie kura sēdēja 11 cilvēki: kāda čigānu ģimene, 90 gadus veca itāliete, jaunietis ratiņkrēslā, šiīts no Afganistānas, musulmaniete no Somālijas un citi. Pusdienu laikā pāvests uzrunāja tikšanās dalībniekus un tās organizatorus.

Benedikts XVI atgādināja, ka tikai mīlestība dāvā mums patieso prieku, jo lielāka laime ir dot, nevis saņemt. Mudināja būt par cerības zīmi un labākas pasaules lieciniekiem, jo šodien aizvien vairāk personu cieš ekonomiskās krīzes dramatiskās sekas. Pāvests uzsvēra, ka trūcīgie sāpīgi izjūt cilvēku egoismu un vienaldzību, kas noved līdz izmisumam.

Benedikts XVI pateicās Svētā Egīdija kopienai par kultūras un valodas kursiem, ko tā organizē nabagiem. Aicināja turpināt cīņu par labāku pasauli, kurā neviens nejustos vientuļš, atstāts vai nobīdīts malā. Tas attiecas arī uz imigrantiem, kuru likteni pāvests salīdzināja ar Svēto ģimeni, kas meklēja patvērumu Ēģiptē. Atgādināja apustuļa Pāvila vārdus: bez mīlestības viss ir kā dārdošs varš vai skanošs zvārgulis (sal. 1 Kor 13, 1).

Pēc pusdienām Benedikts XVI tikās ar bērnu grupu no Āfrikas un Āzijas, kuri saņēma Ziemassvētku dāvanas. «Pāvesta paciņā» bija rotaļlietas un skolas piederumi. Pēc tam Svētais tēvs apmeklēja itāliešu kultūras un valodas skolu ārzemniekiem, kas atrodas ēkas pirmajā stāvā. Tikšanās noslēgumā Benedikts XVI apsveica Svētā Egīdija kopienas locekļus un labdarības organizāciju brīvprātīgos palīgus. Viņu vidū bija arī daudzi semināristi un studenti no dažādām Romas universitātēm un augstskolām, kuri brīvajā laikā pašaizliedzīgi kalpo nabagiem.

Trasteveres rajonā ierīkotā ēdnīca jeb tā dēvētā «nabagu virtuve» darbojas jau vairāk nekā desmit gadus. Katru dienu tā izsniedz aptuveni tūkstoš porciju siltā ēdiena.

Radiovaticana.org