Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Mosula: arhibīskapa konsekrācija nāves ēnā
23.01.2010 pl. 11:20

Ar prieku un asarām kaldiešu katoļi pagājušo svētdien sveica savu jauno arhibīskapu, 42 gadus veco Emīlu Šimunu Nonu (attēlā), ziņo aģentūra Zenit.org

Viņi priecājās, ka beidzot ir atrasts nogalinātā arhibīskapa Rahho pēctecis. Līdzās draudzes locekļiem inaugurācijas ceremonijā piedalījās arī politiskie līderi, t. sk. musulmaņi.

Pāvests Benedikts XVI Nona ievēlēšanu apstiprināja jau novembrī. Saskaņā ar tradīciju, Nonu bija ievēlējusi Kaldiešu Baznīcas sinode.

Tajā pat dienā nezināms uzbrucējs nogalināja 52 gadus veco sīriešu katoļticīgo Sadallahu Jossifu Jorijsu, kuram palika sieva un divas meitas. Nonāvētajam piederēja rūpniecības preču  veikals netālu no viņa mājām. Viņa sieva strādāja par medmāsu.  Neilgi pirms tam, pagājušo otrdien, bruņota grupa uzbruka un nonāvēja pārtikas tirgotāju Hikmatu Suleimanu.

Katoļu ziņu aģentūra AsiaNews citējot kādu liecinieku, kurš nevēlējās atklāt savu vārdu, norāda, ka „vispārējas vienaldzības atmosfērā” turpinās kristiešu vajāšanas. Mosulā notiekot „etniskā tīrīšana,” ko varot salīdzināt ar 2008. gada notikumiem.

Pirms diviem gadiem zemei pārvēlās vardarbības vilnis, kam 65 gadu vecumā  par upuri krita arī  Nonas priekštecis arhibīskaps Paulos Farajs Raho. 2008. gada 29. ferbruārī, krustaceļa lūgšanas laikā viņu nolaupīja un divas nedēļas vēlāk nogalināja. Bīskapa līķi noziedznieki bija aprakuši atkritumu izgāztuvē. Drīz pēc tam tika nošauti arī viņa šoferis un miesassargs.

„Viņi vēlas kristiešus iedzīt pazemē. Kopiena ir zaudējusi ticību nākotnei,” teica aculiecinieks.

Katedrale.lv
Foto: Kaldaya.net