Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvesta mudinājums Ķīnas katoļiem
26.05.2010 pl. 15:08

Pirms diviem gadiem  pēc pāvesta Benedikta XVI ierosinājuma pirmo reiz tika atzīmēta vispasaules lūgšanu diena par Ķīnu. Laikā, kad Svētais tēvs Dieva žēlastībai uzticēja visus komunistiskās tautas republikas iedzīvotājus, kuri bija zaudējuši dzīvību postošajā zemestrīcē, Romā bija sapulcējušies ķīnieši no visas pasaules, ziņo Zenit.org.

Benedikts XVI raksta: "Mīļie gani un ticīgie, 24. maijs Vissvētākās Jaunavas Marijas – kristīgo palīdzības, kuru tik ļoti godina Marijas svētvietā Šešanā, Šanhajas provincē, svētki nākotnē varētu sniegt pasaules katoļiem iespēju vienoties lūgšanā ar Ķīnas baznīcu."

Romas diecēzes ķīniešu draudze sapulcējās „San Bernardino da Siena” baznīcā 23. maijā, bet Ķīnas katoļticīgie Vasarsvētkus 23. maijā svinēja pāvesta ierosinātās lūgšanu dienas zīmē.

Kiņ – Šaņas draudzē, Iekšējās Mongolijas provincē, kristīgās iniciācijas sakramentus saņēma 17 katehumeni. Liturģijā piedalījās tūkstoši ticīgo. Tās laikā tika aizlūgts arī par Ķīnas Baznīcas vajadzībām, kuras novēlēja Dievmātes - kristīgo palīdzības gādībai. Draudze devās arī „garīgajā svētceļojumā” uz  Šešanas svētvietu, kā to ieteicis  pāvests Benedikts XVI. Līdzīgi dievkalpojumi notika arī daudzās citās draudzēs visā Ķīnā. Kā ziņo ķīniešu valodā iznākošais biļetens "Kong Ko Bao", Honkongas bīskaps Džons Tongs liturģiju svinēja kopā ar 2500 jaunkristītajiem. Dievkalpojuma laikā viņš īpaši lūdzās par to, lai „Svētais Gars varētu nonākt par viņiem un dāvāt tiem dzīvību, lai viņi stiprinātu savas attiecības ar Dievu, līdzcilvēkiem  un Baznīcu un kopīgi liecinātu par Evaņģēliju".

Katedrale.lv