Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Tezē kopienas apsveikums Eirovīzijas uzvarētājai
07.06.2010 pl. 14:11

Ekumeniskā Tezē kopiena apsveica 2010. gada Eirovīzijas fināla uzvarētāju Lēnu Maijeri - Landrūtu ar uzvaru konkursā un dedzīgi apliecinātu kristīgo ticību, ziņo portāls Bernardinai.lt.

Festivāla uzvarētāja, 19 gadu vecā Lēna, līdz Oslo notikušā populārā dziesmu konkursa bija plašākai publikai gandrīz nepazīstama dziedātāja, taču viņu pazina Tezē kopiena, kas ik gadus rīko starptautiskos jaunatnes saietus. Lēna 2008. gada vasarā vienu nedēļu pavadīja jaunatnes saietā, kas notika Tezē kopienas klosterī. Šādus saietus ik gadus apmeklē apmēram 100 tūkstoši jauniešu no visas pasaules. Bez tam dziedātāja visās Oslo notikušajās iznākšanās, arī finālā sestdienas vakarā, nēsāja uz kakla Tezē kopienas krustiņu.

Tezē kopienas brālis Volfgangs, kas nāk no Vācijas, apsveikdams Lēnu ar uzvaru dziesmu konkursa finālā, pie reizes apsveica viņu ar „aizkustinošu ticības apliecināšanu”. Pēc mūka vārdiem, tā nav pierasta lieta, paust savu ticību tādā formā – ar ārējiem žestiem. Taču pieredze, ko pusaudži gūst piedaloties Tezē saietos, dod viņiem, ko tādu, ko nav iespējams izdzēst. Lēna Maijere-Landrūta atklāti apliecināja savu saistību ar Tezē, taču darīja to bez kāda stratēģiska aprēķina. Viņas dabiskā uzvedība savaldzināja, - atzīmēja Tezē kopienas brālis. Tezē kopienas apsveikumu šī gada Eirovīzijas uzvarētājai nodeva Vācijas Baznīcā populārā Ķelnes katedrāles radiostacija.

Katedrale.lv