Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Valsts prezidents apsveic Z. Stankeviču ar iecelšanu Romas Katoļu baznīcas Latvijā Rīgas arhidiecēzes arhibīskapa amatā
21.06.2010 pl. 10:40

Pēc Romas Katoļu baznīcas pāvesta Benedikta XVI lēmuma iecelt Zbigņevu Stankeviču Romas Katoļu baznīcas Latvijā Rīgas arhidiecēzes arhibīskapa amatā Valsts prezidents Valdis Zatlers ir nosūtījis apsveikumu

viņa ekselencei, norādot, ka „Latvijā valdošais pozitīvais ekumenisma gars ir nozīmīgs faktors sabiedrības attīstībai un tautas nākotnei.

Nozīmīgu Latvijas iedzīvotāju daļu saista piederība Romas katoļu baznīcai kā garīgam un morālam vērtību avotam”. Valsts prezidents novēlēja Zbigņevam Stankēvičam stiprināt Latvijas tautu garā un ticībā, tādējādi veicinot Latvijas valsts izaugsmi un uzplaukumu. Vienlaicīgi Valsts prezidents ir nosūtījis vēstuli līdzšinējam  Romas Katoļu baznīcas Latvijā Rīgas arhidiecēzes vadītājam kardinālam Viņa Eminencei Jānim Pujatam. Tajā valsts vadītājs ir izteicis visdziļāko pateicību par sadarbību kardinālam Jānim Pujatam, stiprinot valsts un baznīcas attiecības. „Jūs esat vadījis Rīgas arhidiecēzi kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, sniedzot garīgu atbalstu un atgādinājumu par kristietības lomu, veidojot nācijas morālos pamatus. Jūs ievedāt Latvijas katoļu baznīcu jaunajā gadu tūkstotī un esat aktīvi iestājies par starpkonfesionālo sapratni un sadarbību Latvijas baznīcu starpā. Latvija lepojās ar to, ka 2001.gadā Jūs tikāt iecelts kardināla kārtā,” savā pateicības vēstulē norāda Valsts prezidents.  Valdis Zatlers ar visdziļākajiem cieņas apliecinājumiem par paveikto darbu valsts un tautas labā ilgu gadu garumā novēlēja Jānim Pujatam veselību un dzīvesprieku turpmākajā kalpošanā.

President.lv