Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Spānija: turpinās pieteikšanās dalībai Pasaules Jauniešu dienās (video)
26.07.2010 pl. 16:15

Pēc nepilnām 400 dienām Spānijas galvaspilsētā Madridē notiks Pasaules Jauniešu tikšanās. Par to pāvests paziņoja jau 2008. gada 20. jūlijā Sidnejā.

Uz 23. Pasaules Jauniešu dienu noslēguma Svēto Misi Austrālijā bija pulcējušies apmēram 350 tk. dalībnieku no visas pasaules, tai skaitā arī no Latvijas. Benedikts XVI toreiz mudināja jauniešus būt uzticīgiem Dievam un nemitīgi padziļināt šīs dzīvei būtiskās draudzības attiecības ar Viņu. „Mēs zinām, ka Viņš mūs nekad nepametīs”, atgādināja Svētais tēvs, aicinot jaunos kristiešus lūgties citam par citu un būt priecīgiem Kristus lieciniekiem.

Gatavojoties lielajam pasākumam Spānijā, kard. Antonio Rouko Varela un Madrides pilsētas mērs Alberto Ruiss Gaļjardons parakstīja savstarpējās sadarbības līgumu. Šobrīd tiek lēsts, ka Spānijas galvaspilsētā ieradīsies divi miljoni jauniešu. Kard. Varela paziņoja, ka dalībnieku vidū gaidāmi apmēram 1000 kardināli un bīskapi. Madride kļūs par visas pasaules jauniešu galvaspilsētu. Pilsētas mērs pauda gandarījumu, ka tik liela mēroga pasākumam ir izvēlēta tieši Madride. Viņš apsolīja, ka pilsētas vadība ne tikai būs savu uzdevumu augstumos, bet noteikti panāks daudz vairāk nekā tiek gaidīts. Ar veselīgu lepnumu norādīja, ka tās būs labākas Pasaules Jauniešu dienas par visām līdzšinējām. Pieteikties dalībai pasākumā iespējams internetā (www.madrid11.com) jau kopš jūlija sākuma. Līdz šim reģistrējušies vairāki desmiti tūkstoši jauniešu no apmēram 100 valstīm un aptuveni 400 grupas. Sadarbībai gatavojas 100 tk. brīvprātīgo.

Radiovaticana.org