Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Baušļi ticīgam autovadītājam
20.11.2010 pl. 21:08

21. novembrī, Ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo atceres dienā, Tomskas apgabalā noslēdzas ceļu satiksmes drošības kampaņa, kuras laikā tika dalītas brošūras "Baušļi ticīgam autovadītājam", ziņo Sibinfo.su. 

"Baušļi ticīgam autovadītājam" tika dalīti Tomskas apgabala Pareizticīgo baznīcās drošas braukšanas kampaņas ietvaros no 11. līdz 21. novembrim. Šī nav pirmā reize, kad apgabala autoinspekcija sadarbībā ar Tomskas bīskapiju rīko šādu akciju.

Piemiņas brošūrā ir atrodama arī autovadītāja lūgšana un Dievmātes, Ceļa rādītājas, ikona, kuras labā roka norāda uz Kristu, kas sēž uz Viņas kreisās rokas.

Tomskas autoinspekcija vērsās arī ar aicinājumu pie visām apgabalā esošām konfesijām, lai 21. novembrī, Ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo atceres dienā, tās noturētu aizlūgumu dievkalpojumus.

"Baušļi ticīgam autovadītājam"

1. Uzsāc braukšanu ar īsu lūgšanu, lūdzot no Dieva palīdzību, jo ir rakstīts "Un visu, ko jūs lūgšanā ticēdami lūgsiet, jūs saņemsiet" (Mt 21,22).

2. Dzīvība ir nenovērtējama Dieva dāvana. Sargi to un atceries, ka esi atbildīgs par savu, gājēju un pasažieru dzīvību!

3. Nebrauc pārgalvīgi, jo tā ir cilvēciskās lepnības izpausme, bet "Dievs stāv pretim lepniem" (1. Pēt. 5).

4. Neesi izklaidīgs braukšanas laikā, jo izklaidība ir grēka pazīme, bet koncentrēšanās – tikuma pamats.

5. Nekad nesēdies pie stūres reibumā, lai nepaliktu par slepkavu vai pašnāvnieku.

6. Dari, kas tavos spēkos, lai palīdzētu tam, kuram tas ir nepieciešams, lai arī pats nepaliktu bez palīdzības uz ceļa, ja nokļūsi nelaimē.

7. Piekāpies tiem satiksmes dalībniekiem, kuri ir agresīvi vai neprasmīgi, jo "kurš piekāpjas, iegūst vairāk" (sirdsskaidrais Optinas Ambrozijs).

8. Nekļūsti aizkaitināts un neatbildi ar ļaunu vārdu vai rīcību, autovadītājam vai gājējam, kurš tevi nokaitinājis. Atceries Svēto Rakstu vārdus: "Ļaunums lai tevi neuzvar, bet pats uzvari ļaunu ar labu!" (Rom. 12,21)

9. Nesēdies pie stūres, ja transportlīdzeklis nav tehniskā kārtībā, jo šādi nelaime var atnākt gan tavās, gan tavu tuvinieku mājās.

Pēc brauciena neaizmirsti pateikties Dievam, jo „Pateicība Dievam – tā ir roka, kas pastiepta pēc jaunām Viņa žēlastībām”. (sv. Jānis Zeltamute).

Katedrale.lv