Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Sagaidot Adventi, lūgsimies par nedzimušajiem
27.11.2010 pl. 11:36

Pāvests Benedikts XVI aicina šodien visas pasaules dzīvības aizstāvjus vienoties lūgšanā pret abortiem. Katoļu Pro Life organizācijas to sauc par bezprecedenta gadījumu.

Katoļu Baznīcas galva Adventu uzsāks ar svinīgu vigīliju „visu dzimstošo cilvēku dzīvību" nodomā Sv. Pētera bazilikā, 27. novembrī, raksta LifeNews.com.

Šis aicinājums neattiecas tikai uz katoļiem, jo pāvests aicina, lai „šādas ceremonijas noturētu visi diecēžu bīskapi (vai viņu aizvietotāji) visās baznīcās un lai tajās iesaistās ticīgie draudžu, reliģisko apvienību un kopienu locekļi".

Mērija Makklaskija, ASV  Katoļu bīskapu konferences Pro Life aktivitāšu sekretariāta īpašo projektu koordinatore saka, ka laikā, kad uzbrukumi cilvēka dzīvības cieņai un vērtībai ir tik aktīvi kā nekad iepriekš, tas ir īpaši svarīgi.

„Šajā vēsturiskajā brīdī, kad valdības atbalsta cilvēku nogalināšanu  kā  uzskatāmāko sociālo, ekonomisko un vides problēmu risinājumu, Svētais tēvs mums atgādina par lūgšanas nepieciešamību un spēku aizstāvot nedzimušās dzīvības," viņa teica. „Par spīti notikumiem  Pateicības dienas nedēļas nogalē, katoļiem nebūtu jāpalaiž garām izdevība vienoties lūgšanā par  nedzimušajiem."

Viņa izteicās, ka pāvesta aicinājums var „palielināt izpratni par abortu ģimenes locekļu starpā, veicināt draugu un paziņu informēšanu par abortiem, cilmes šūnu pētniecību un citiem draudiem mūsu bērniem viņu dzīves pirmajās dienās un nedēļās." Sievietes, kurām ir bijis aborts, vigīlija var „pamudināt uzzināt vairāk par  aborta seku dziedināšanu vai uzsākt  tik vajadzīgo sarunu par šo tēmu".

Human Life International (HLI) aicina visus dzīvības aizstāvjus iesaistīties šajā vēsturiskajā notikumā.

„Mēs ceram, ka katoļticīgie sapratīs pāvesta Benedikta aicinājuma vēsturisko nozīmību," saka Džozefs Mīnijs, HLI starptautiskās sadarbības direktors.

LifeNews.com viņš pastāstīja: „Pirmo reizi vēsturē Svētais tēvs ir aicinājie Universālo Baznīcu vienoties kopīgā liturģijā un lūgties par mūsu nedzimušajiem brāļiem un māsām, kurus visā pasaulē nonāvē abortos un citos nāves kultūras uzbrukumos."

Monsinjors Ignasio Barreira - Karambula, HLI prezidenta pienākumu izpildītājs, saka, ka aicinājumā lūgties pret abortiem vienību var rast visu konfesiju kristieši.

„Kopā ar Svēto tēvu mēs atzīstam, ka tā kā  visā pasaulē pieaugošajiem  uzbrukumiem cilvēka dzīvībai ļaunums ir jau pašā  pamatā, visiespaidīgākais, ko mēs Baznīcā varam darīt, ir kopīgi lūgties, lai šie uzbrukumi izbeigtos," viņš saka. „Lūgšana mūs nostiprina tajā spēkā, kas  vienīgais spēj sakaut to, kas stāv aiz nāves kultūras. Mums ir prieks būt kopā ar Svēto tēvu šajā vēsturiskajā notikumā."

Mūsu modernajā kultūrā ir dziļi paslēpti  dažādi draudi cilvēka dzīvībai un piedalīšanās vigīlijā varētu atgādināt citiem, ka Dievs ir visu svētību avots un viņš dos mieru un vadību  pārmaiņu laikmetā," viņa norādīja, „pūloties sniegt  aizsardzību nedzimušajiem, palīdzību grūtniecēm un dziedināt vīriešus un sievietes no aborta sekām ir viegli nogurt un krist izmisumā."

„Svētā tēva vigīlija un aicinājums vienoties lūgšanā ar viņu ir svarīgs un iedvesmojošs piemērs vispirmām kārtām tam, cik svarīga ir vienotība lūdzot  Dieva aizsardzību un palīdzību cilvēka dzīvībai," teica Makklaskija.

Katedrale.lv