Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pakistānā atbrīvota uz nāvi notiesāta kristiete
27.11.2010 pl. 15:20

23. novembrī Pakistānas prezidents Asifs Ali Zardari pieņēma lēmumu apžēlot un atbrīvot Asiju Bibi. Viņa ir 45 gadus veca kristiete, piecu bērnu māte un 13. novembrī ar Pendžābas provinces tiesas lēmumu viņai bija piespriests nāvessods pēc apsūdzībām par zaimošanu.

Pēc atbrīvošanas Asija Bibi tika pārvesta uz drošu patvērumu, lai pasargātu viņu no vajāšanām, kuras varētu uzsākt neapmierinātie ar Pakistānas prezidenta lēmumu, vēsta Agnuz.info.

Apžēlot uz nāvi notiesāto sievieti aicināja daudzi politiskie un sabiedriskie līderi, tajā skaitā pāvests Benedikts XVI, Itālijas ārlietu ministrs Franko Fratīni. 22. novembrī organizācija Amnesty International izplatīja preses relīzi ar prasību atcelt nāvessodu.

Asija Bibi ir pirmā sieviete Pakistānā, kurai piespriests augstākais soda mērs atsaucoties uz likumu par zaimošanu. Viņa tika arestēta 2009. gada jūnijā. Pirms aresta viņa sastrīdējās ar sava ciemata iedzīvotājiem, kuri paziņoja, ka dzert ūdeni ko pasniedz kristiete ir grēks, jo citas ticības sekotāji ir “nešķīsti”. Bibi apgalvoja, ka kristieši ir “tādi paši cilvēki kā musulmaņi”. Pēc tam satrakojies pūlis ielauzās Bibi mājā, piekāva viņas bērnus un draudēja izrēķināties ar Asiju pašu, bet viņu izglāba laikā ieradusies policija. Pēc piecām dienām sieviete tika arestēta. Asijas vīrs liecināja, ka ne viņš, ne viņa sieva nekad nav apvainojuši pravieti Muhamedu un Korānu.

Tas, ka pašlaik Asija Bibi ir apžēlota un atbrīvota no ieslodzījuma nebūt nenozīmē, ka viņa var atgriezties pie iepriekšējās dzīves un, ka viņas dzīvībai vairs nedraud briesmas. Neskatoties uz to, ka viņu ir apžēlojis Pakistānas prezidents, islāma tiesas lēmums, kas atzinis viņu par vainīgu zaimošanā paliek spēkā, un tas nozīmē, ka ikviens musulmanis satiekot Asiju Bibi ne tikai var viņu nogalināt, bet tas pat ir viņa pienākums.

Katedrale.lv
Foto: Youtube