Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Es atradu savu aicinājumu - tā ir MĪLESTĪBA
23.08.2011 pl. 11:14

Mēs katrs šajā dzīvē esam aicināti pildīt mums uzticētos pienākumus, veikt dažādas izvēles, bet „patiesā pilnība nav izvēlēties tādu vai citu dzīves ceļu, bet gan pildīt Dieva gribu” (Sv.Šarls de Fuko). Kļūt par priesteri – tas ir Dieva aicinājums, Svētā Gara žēlastība. Sv.Arsas prāvests saka: „Priesterība – tā ir Jēzus Sirds Mīlestība.”

2006.gada 20.augustā pašreizējais Raipoles, Rundānu un Istras draudzes prāvests Rinalds Broks tika iesvētīts priestera kārtā, un Dieva gribas īstenošanu savā dzīvē viņš pamato: „Es atradu savu aicinājumu – tā ir MĪLESTĪBA”. Sirsnīgi sveicam pr.Rinaldu  viņa priesterības 5 gadu jubilejā un pateicamies par  Dieva Mīlestības atklāsmi mūsu ceļā uz dvēseles pestīšanu!

 „Jūs esat pasaules gaisma, lai jūsu gaisma spīd ļaužu priekšā, ka tie ierauga jūsu labos darbus.” (Mt.5,14-16). Pr.Rinalds ar savām radošajām idejām un enerģisko rosību ir ieviesis daudzas aktivitātes Raipoles draudzes dzīvē, ir dzimušas jaunas tradīcijas, īstenotas skaistas ieceres, kas garīgi mūs bagātina un spēcina. Ar gandarījumu gribas atzīmēt kaut dažus notikumus, ko esam piedzīvojuši mūsu prāvesta vadībā.

Adventa laikā kā vēstnesis par gaidāmo Kristus dzimšanu pr.Rinalds ar bērniņa Jēzus figūriņu tika uzņemts ikvienā ģimenē, lai Dievišķā mīlestībā atvērtu cilvēku sirdis Ziemassvētku brīnumam. Ziemassvētku laiks Raipoles baznīcā ir piepildīts ar skaistiem bērnu priekšnesumiem un labdarības koncertiem.

„Mēs esam aicināti … atgriezties, piedot, izlīgt, sēt labo, pārdomāt savas attiecības ar Dievu un cilvēkiem,” šādus vārdus Raipoles draudze bieži dzird no sava prāvesta Rinalda, īpaši - izdzīvojot Gavēņa laiku, gaidot Kristus Augšāmcelšanās svētkus. Garīgo dzīvi pilnveido nakts adorācijas, kurās skan Rožukroņa dziedājumi, tautas izteiktie lūgumi, Svēto Rakstu lasīšana, Krustaceļa meditācijas, svecīšu ceļā uz altāri apcerot Dieva vārdu.

Kristus ciešanu un moku ceļa izdzīvošanu uz Golgātas kalnu veicina tautas noietais Krustaceļš pa Nirzas ciematu Lielajā Piektdienā – Kunga Ciešanu un Nāves piemiņas dienā. Ikviens ticīgais, piedaloties šajā Krustaceļā, var iedziļināties Jēzus krustā sišanas notikumos un apzināties to, ka grēks ir nāves un ciešanu īstais noslēpums, bet Dieva Mīlestība ir tā, kas veido un ceļ.  

Vissvētākā Jaunava Marija Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā jau trešo gadu pēc kārtas ir sagaidījusi Raipoles draudzes svētceļotājus, uzklausījusi mūsu lūgšanas un stiprinājusi ticībā. Svētceļojums mums ir kļuvis par īpaši garīgu piedzīvojumu un skaistiem ticības svētkiem.

„Mēs visi tiekam aicināti… uz aktīvu līdzdalību draudzes dzīvē, uz atgriešanos pie Dieva tiem, kas ir nomaldījušies, uz izlīgšanu, uz mīlestību,” tā atgādina pr.Rinalds. Draudzes aktivitāte un garīgā izaugsme tiek veicināta, iesaistoties Dzīvā Rožukroņa lūgšanās, bērnu un jauniešu sniegtajos koncertos, radošajos darbos, kā arī katehisma studijās pieaugušajiem, lai mēs patiesi spētu izprast Jēzus Mīlestību.

Pateicamies pr.Rinaldam par viņa pacietību un centību, par prasmi atklāt Kristus Gaismu Raipoles draudzes ticīgo sirdīs, mudinot mūs uz vienotību, sadraudzību, svēttapšanu, Dieva Vārda īstenošanu dzīvē. Sakām lielu paldies mūsu prāvestam par to, kāda ir Raipoles baznīca šodien: grezna savā baltumā, stalta savā cēlumā, dzīva draudzes ticībā, mīlestības pilna pr.Rinalda patiesajā kalpojumā.

Lai Kunga žēlastība, Svētā Gara gudrība un Dievmātes mīlestība turpmāk pavada pr.Rinaldu viņa svētīgajā darbā, „lai Viņš tev piešķir visu, ko tava sirds vēlas, taviem nodomiem lai Viņš liek labi izdoties!” (Ps.20,5).

Raipoles draudzes vārdā Anita Klovāne