Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Subates Miera nams
20.01.2005 pl. 14:27

Pr. Gatis Bezdelīga

Subatē, netālu no katoļu baznīcas, atrodas Subates Miera nams, kurš veic veco ļaužu un invalīdu sociālo aprūpi.

Šo namu Katoļu Baznīca ir dibinājusi un uztur no ziedojumiem, labdarības pasākumiem, no iemītnieku pensijām (85%), kā arī to ar nelielām dotācijām palīdz uzturēt pašvaldības.

Pansionātam ir pašam sava saimniecība, tiek audzētas cūkas un turētas govis. Nesen pansionāta telpās iekārtoja centrālapkuri, līdz tam telpas apkurināja ar krāsni.

Miera nama iemītnieki par dzīvi nesūdzas, jo daudzi apgalvo, ka šeit viņiem ir daudz labāki apstākļi kā bija mājās. Paēst var četras reizes dienā, visi ir aprūpēti, un namā valda tīrība. Iemītnieki dzīvo pa divi-četri vienā istabā. Daži pansionāta iedzīvotāji jau tur dzīvo desmit gadus.

Pansionāta garīgo aprūpi veic Subates prāvests Andris Skadiņš. Reizi mēnesī Miera nama kapelā notiek Sv. Mise, bet daži stiprākie katru dienu piedalās dievkalpojumā netālu esošajā baznīcā. Uz dievnamu ceļš ir nedaudz grūtāks, ved kalnā, bet toties mājupceļš ir veicams viegli.

Pašlaik pansionātā uzturas 38 iemītnieki, tie ir dažāda vecuma cilvēki, kuriem ir dažādas konfesionālas piederības, taču vairums tomēr ir katoļi.

Attēlā: Subates Sv.Miķeļa Romas-katoļu baznīca. Subate atrodas Jelgavas diecēzē.

Dekāna, monsinjora Jāņa Krapāna stāstīto pierakstīja dek. Gatis Bezdelīga