Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Prezidents ierodas darba vizītē Rēzeknē; tiekas arī ar bīskapu Jāni Buli
02.02.2012 pl. 21:19

Darba vizītes Latgalē ietvaros, Valsts prezidents Andris Bērziņš, 2. februārī ieradās Rēzeknē, kur tikās ar pilsētas vadību, kā arī apmeklēja Rēzeknes katoļu katedrāli, informē Prezidenta preses dienests.

Pēc sarunas ar Rēzeknes pilsētas domes pārstāvjiem Valsts prezidents tikās ar Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskapu Jāni Buli, apmeklēja Rēzeknes katoļu vidusskolu, kā arī Rēzeknes katedrāli. Bīskaps Bulis izteica pateicību Valsts prezidentam Andrim Bērziņam par Rēzeknes-Aglonas diecēzes apmeklējumu, uzsverot, ka visi Latvijas Republikas prezidenti, ieskaitot pirmo Latvijas valsts prezidentu Jāni Čaksti, ir apmeklējuši Rēzeknes katedrāli. 

Sarunā ar Valsts prezidentu bīskaps Bulis īpaši akcentēja šobrīd sabiedrībā aktuālos jautājumus, uzsverot, ka arī Romas katoļu baznīca Latvijā ir satraukta par gaidāmo valsts valodas referendumu, jo šis jautājums skar gan ticīgos, gan neticīgos Latvijas iedzīvotājus. Bīskaps Bulis uzsvēra, ka Romas katoļu baznīca Latvijā vēlas aizstāvēt latviešu valodu. Baznīca atbalsta visas tautības, taču nevar piekrist ierosinājumam grozīt Latvijas Republikas Satversmi. Baznīca aicina cilvēkus doties uz referendumu un balsot pret grozījumiem Satversmē. Arī Valsts prezidents bija vienisprātis ar bīskapu, ka šobrīd ir svarīgi aicināt cittautiešus izprast latviešu bažas un satraukumu par gaidāmo referendumu. Vēl abas amatpersonas apsprieda demogrāfijas problēmas Latvijā, kas iztukšo Latgales laukus un pilsētas. Rēzeknes katedrālē Valsts prezidents par godu Sveču dienai dāvanā saņēma baznīcā svētītu sveci. Vizītes noslēgumā Valsts prezidents apmeklēja un iepazinās ar Rēzeknes katoļu vidusskolu, kurā Andris Bērziņš skolēniem uzdāvināja grāmatas.

President.lv
Foto: Toms Kalniņš,
Latvijas Valsts prezidenta kanceleja