Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Apsveic ar iecelšanu dekāna amatā
13.03.2012 pl. 12:36

Alūksnes Svētā Bonifācija Romas katoļu draudzes prāvests Vjačeslavs Bogdanovs iecelts par Madonas dekanāta dekānu uz trim gadiem. Tāpēc 4. marta svētdienas dievkalpojumā viņu sveica draudzes locekļi.

“Zinājām, ka priesteru konferencē Rīgas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs mūsu prāvestu iecēla par dekānu, tāpēc viņu apsveicām,” portālam "Alūksniešiem.lv" pastāstīja draudzes locekle Inese Janēviča.

V.Bogdanovs norāda, ka Madonas dekanāta pārraudzībā ietilpst katoļu draudzes ar un bez baznīcām Alūksnē, Cesvainē, Gulbenē, Lubānā, Madonā un Pļaviņās. “Kā dekānam man vairāk būs jārūpējas par organizatoriskiem jautājumiem. Piemēram, jārīko priesteru tikšanās, kopīgi dievkalpojumi, kā arī jārūpējas, lai priesteriem būtu nodrošināta atbilstoša garīgā dzīve un viņiem nepieciešamā ekonomiskā palīdzība. Protams, ir svarīgi gādāt, lai visa dokumentācija tiktu sakārtota atbilstoši baznīcas likumiem,” stāsta V.Bogdanovs.  I.Janēviča atzīst, ka priesteris ir dalījies savās iecerēs un nodomos ar draudzes locekļiem. Nolemts pasūtīt baznīcas karogu reliģiskām procesijām. “Sākam ar sīkumiem, bet pamazām soli pa soli varēsim īstenot visas ieceres,” ir pārliecināta I.Janēviča.  V.Bogdanovs darbu Alūksnē sāka pagājušā gada septembrī, bet iepriekšējais draudzes prāvests Rolands Kairišs tika pārcelts uz  Lielvārdi. “Kad kopā ir pavadīti vairāki gadi, tad priesteris zina, ko no mums gaidīt un kādas idejas piedāvāt. Jebkurš priesteris draudzē ienes kaut kādas jaunas dvesmas. Mēs, draudzes locekļi, viņus visus cienām un mīlam,” saka I.Janēviča.

Arhibīskaps Z.Stankevičs piešķīris dekāna nominātus arī citiem Rīgas arhidiecēzes priesteriem: priesteris Andris Blūms tika iecelts par Ogres dekanāta dekānu, priesteris Bernards Kublinskis - par Valmieras dekanāta dekānu, priesteris Māris Ozoliņš - par Rīgas dekanāta dekānu. Visi minētie priesteri tika iecelti par dekāniem uz trim gadiem, saglabājot visus līdzšinējos pienākumus.

Aluksniesiem.lv