Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Baznīcai jābūt maiguma un žēlsirdības pilnai
18.05.2013 pl. 12:09
Baznīca nevar pastāvēt bez mīlestības – ar šiem vārdiem Francisks pieņēma audiencē Caritas Internationalis izpildkomitejas locekļus, kuri šajās dienās Romā piedalās gadskārtējā saietā.

Pāvests pauda gandarījumu par milzīgo darbu, ko šī žēlsirdības organizācija veic katra cilvēka labā, īpaši laikā, kad cilvēku, kurš ir „Kristus miesa”, apdraud krīze. „Jūs esat būtiska Baznīcas sastāvdaļa,” sacīja Svētais tēvs.

Tikšanās laikā pāvests atbildēja uz dažiem klātesošo jautājumiem. Pieskaroties smagajai krīzei, kas jau vairāku gadu garumā nospiež cilvēci, Francisks atzina, ka par to nevar runāt tikai kā par ekonomisko, kultūras vai ticības krīzi. Jārunā par krīzi, kuras sekas cieš cilvēks. Tieši to visvairāk vajadzētu ņemt vērā. Sabiedrībā valda apjukums. Tā vietā, lai cilvēks darītu sevi laimīgu, viņš attīsta „izmantošanas un atkritumu kultūru”. „Kam nav nekāda labuma, to metam ārā atkritumos, tai skaitā, bērnus, vecos cilvēkus, sabiedrības atstumtos. Lūk, tā ir šodienas krīze!” – uzsvēra pāvests.

Vienā no jautājumiem tika skartas Baznīcas rūpes par grūtībās nonākušajiem cilvēkiem. Reizēm vajag vienkārši novērst problēmu, proti, ja cilvēks ir izsalcis, viņu jāpabaro, ja viņš ir ievainots, jāaprūpē – sacīja Svētais tēvs. Svarīgi, lai kristiešiem nepietrūktu maiguma, mīlestības un žēlsirdības, kā to redzam Labā Samarieša rīcībā.

Tiekoties ar Caritas locekļiem, pāvests atgādināja, ka viņu garīguma pamatā ir sevis dāvāšana, iziešana no sevis, nemitīga kalpošana cilvēkiem, kuri nonākuši grūtībās. Viņu uzdevums, no vienas puses, iet uz perifērijām, palīdzēt cilvēkiem, aprūpēt nabagus, no otras – ienest Baznīcā šīs maiguma jūtas, kas ir vairāk nekā jūtas, kas ir īsta vērtība, ko Baznīca nedrīkstētu pazaudēt. Dažreiz mēs esam tik ļoti „nopietni” aizņemti ar pastorālo darbu, ka pazaudējam šo mātišķības elementu – brīdināja Francisks. Taču Baznīca vispirms ir māte. Tāpēc nedrīkstam aizmirst par maigumu, kas ir Caritas garīguma pamatā.

Radiovaticana.org