Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests Francisks aicina lūgties par mieru Ukrainā
04.03.2014 pl. 13:28
Pārdomas pirms lūgšanas „Kunga eņģelis” Francisks iesāka ar aicinājumu lūgties par mieru un izlīgumu Ukrainā. Pāvests teica: „Dārgie brāļi un māsas, aicinu atkal jūs lūgties par mieru Ukrainā, kas šodien atrodas ļoti nedrošā situācijā.

Vēlos, lai visi, kas dzīvo šajā valstī, censtos atrisināt nesaskaņas mierīgu sarunu ceļā un kopīgi veidot tās nākotni. Vienlaicīgi mudinu starptautiskās organizācijas un sabiedrību atbalstīt un stiprināt dialoga un miera iniciatīvas.”

Pāvests atgādināja, ka šonedēļ sāksies Lielais gavēnis. Tas ir atgriešanās ceļš, ko veicam ar lūgšanas, gandares un žēlsirdības darbu starpniecību. „Cilvēcei ir vajadzīga taisnība, izlīgums un miers, un to var panākt tikai tad, kad iekšēji atgriezīsimies pie Dieva, kas ir taisnības, izlīguma un miera avots. Katram no mums ir vajadzīga Dieva piedošana. Sāksim Lielo gavēni, lūdzot Dievu un palīdzot tiem, kuri šodien cieš no konfliktiem un naida.”

Ukraiņu tauta pateicas pāvestam Franciskam par atbalstu šajā grūtajā brīdī. Intervijā Vatikāna Radio Odesas-Simferopoles diecēzes bīskaps Jaceks Pils teica: „Pāvests nestāv ne vienā, ne otrā pusē, bet aicina visu tautību cilvēkus, kuri dzīvo Krimā un Ukrainā, censties atrisināt nesaskaņas mierīgu sarunu ceļā. Konflikts apdraud nevainīgu cilvēku dzīvības. No pieredzes zinām, ka katru konfliktu izmanto egoistiski noskaņoti cilvēki. Šodien sabiedrībā jūtams dziļš nemiers par iespējamo karu. Ukrainā ir sākusies armijas mobilizācija. Tāpēc ir īpaši vajadzīgi šādi aicinājumi, lai izvairītos no provokācijām un nenonāktu līdz militāram uzbrukumam.”

Radiovaticana.va
Foto: News.va