Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Trīs zvanu ansambļu koncerts Svētā Jāzepa katedrālē
19.05.2014 pl. 14:49
No 24. februāra Liepājas Katoļu pamatskolā sācies 20 gadu jubilejas pasākumu cikls "Gads ir balts no abiem galiem un pa vidu 20".

Viens no jubilejas pasākumiem notika 18. maijā. Liepājas Sv.Jāzepa katedrālē uz koncertu “Ieklausies!” aicināja Liepājas Katoļu pamatskolas zvanu ansamblis „RE-RE-MI-LA”, vadītājs Ēriks Bukants. Koncertprogramma tika veidota kopā ar Talsu Kristīgās vidusskolas zvanu ansambļa divām grupām Jāņa Smilgas vadībā, Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas zvanu ansambli „Campanella”, vadītāja Astra Ziemele un Katoļu pamatskolas vokālo ansambli „Tikai tā!”, vadītāja Anda Karule. Koncertā skanēja dažādu laikmetu un stilu mūzika, no klasikas līdz mūsdienām, no Johana Sebastiana Baha līdz Leonardam Koenam un Zigmāram Liepiņam. Dažus skaņdarbus ar klarnetes solo papildināja Ritvars Brilionoks, bet ar obojas skanējumu - Ēriks Bukants. Līdzās klasiskajiem zvaniem, skaņdarbos varējām dzirdēt arī čaimus, jeb kamertoņa tipa zvanus.

Koncerta apmeklētāji mājās devās ar atziņu azotē, ka vienīgi mīlestība esot augstāka par mūziku, bet arī mīlestībai taču ir melodija.

Lai katram no mums sirds spēlē savu visskaistāko melodiju, lai sadzirdam to! Paldies māksliniekiem, kuri iepriecināja ar muzicēšanu un paldies visiem klātesošajiem!

Šo piektdien, 23. maijā, Liepājas Katoļu pamatskola savas 20 gadu jubilejas ietvaros rīko Atvērto skolu, kuras atslēgvārdi ir Sadarbība, Ģimene un Atklājumi. Šajā dienā mācīsimies citādi nekā ierasts skolā.

Skolēni kopā ar vecākiem un visi citi interesenti tiek aicināti uz skolu plkst. 16.00.

No 16.00 līdz 18.00 visiem būs iespēja piedalīties 20 atklājumos.

Pulksten 18 skolēnus skolas pagalmā ar dažādām aktivitātēm sagaidīs kristīgie skauti, bet skolas 1.-9.kl. vecāki plkst. 18.00 tiek aicināti uz kopsapulci, kurā informēsim par nākamā mācību gada aktualitātēm un jaunumiem.

Liepājas Katoļu pamatskola
Foto: Katedrāle.lv