Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Mieram tuvu

Visiem, kas Viņu uzņēma, Viņš deva tiesības kļūt par Dieva bērniem (Jņ 1, 12)
04.01.2015 pl. 08:13

Priesteris Vitālijs Filipenoks

Priestera komentārs.

Dārgie brāļi un māsas Kristū! Dzirdot šīsdienas Evaņģēlija fragmentu par Vārdu, kurš kļuva miesa un dzīvoja starp mums, jādomā par to, ka ir runa par kādu pārsteigumu. Patiešām, Vārds kļuva miesa. Otrā Vissvētākās Trīsvienības Persona kļuva cilvēks. Neredzamais Dievs nāk uz mūsu zemi un redzamā veidā dzīvo starp mums. Vai tas nav pārsteigums?

Kristus Dzimšanas svētkos un Ziemassvētku laikā mēs patiešām piedzīvojam Dieva sarūpētu pārsteigumu. Grieķu valodā vārds “dzīvoja” nozīmē, ka Dievs uzcēla telti mūsu vidū. Tā ir Dieva iemiesošanās, Dievs pieņēma cilvēka miesu.

Kāds karalis jautāja misionāram, kāpēc tā ir, ka Dievs, kurš būtu spējis ar vienu vārdu atpestīt cilvēku, pats kļuva cilvēks. Piemēram, viņš, karalis, ja kaut ko grib, tad pavēl kalpiem, un tie to izdara. Lai atbildētu, misionārs palūdza kādam izcilam meistaram izgatavot no koka karaļa dēla figūru. Kad karalis bija devies izbraucienā ar laivu, misionārs nostājās krastā un novietoja karaļa dēla figūru labi redzamā vietā. Karalis, domādams, ka tas ir viņa dēls, izstiepa pretī rokas. Tajā brīdī misionārs atlaida figūru un tā iekrita ūdenī. Karalis uzreiz metās upē, lai bērnu glābtu. Pēc šī notikuma misionārs sacīja, ka nevajadzēja taču mesties ūdenī, bet palūgt kalpu to izdarīt. Karalis atbildēja: “Bet tas taču bija mans dēls!” Misionārs teica: “Tāpat ir ar Dieva Dēla iemiesošanos. Dieva mīlestība pret katru cilvēku ir iemiesošanās iemesls, un tās mērķis ir glābt pasauli.” Mīlestība pret grēciniekiem bija galvenais Dieva iemiesošanās iemesls. Cilvēktapušais Dievs saka katram no mums: “Es tevi mīlu.”

Mūs visus ieskauj Dieva mīlestība. To labi raksturo kāds stāsts. Tēvs ar savu mazo meitiņu devās kruīzā. Pavisam nesen bija mirusi šī cilvēka sieva un meitenītes mamma. Kad viņi bija uz kuģa klāja un skatījās uz horizontu, meitene negaidīti pajautāja: “Tēt, vai Dievs mūs mīl tāpat, kā mīlēja mamma?” Tēvs viņai atbildēja: “Dieva mīlestība sniedzas tālāk nekā horizonts, turklāt katrā virzienā: tā ir augstāka par debesīm un dziļāka par okeānu.” Meitenīte atbildēja: “Tādā gadījumā mēs atrodamies Viņa mīlestības centrā!”

Tā ir taisnība, mēs visi atrodamies Jēzus Sirdī, kura aiz mīlestības pret cilvēku un viņa pestīšanas dēļ bija pārdurta uz krusta. Dievs Kristū pietuvojas mums, Viņš it kā ieģērbjas cilvēka miesas apģērbā.

Kāds zinātnieks teica, ka vislabākais idejas nodošanas veids ir to personificēt. Tieši tā rīkojās arī Dievs caur savu iemiesošanos. Neizmērojamu mīlestību Viņš mums atklāja Jēzus Kristus Personā.

Dārgie lasītāji, lai šis Dieva mīlestības pārsteigums šajā Ziemassvētku laikā ļauj katram no mums nostiprināties ticībā un palīdz mums veidot labas, sirsnīgas attiecības ar mūsu tuviniekiem. Lai, veidojot mūsu savstarpējās attiecības pēc Dieva likumiem, mēs varētu slavēt Dievu gan savā miesā, gan dvēselē. Amen.

Mieramtuvu.lv
Foto: News.va