Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Protestējot pret karikatūrām, Nigērā dedzina baznīcas
21.01.2015 pl. 21:59
Vismaz 10 cilvēki ir nogalināti un aizdedzinātas 45 baznīcas protestu laikā, kas izcēlās Nigērā pēc Francijas žurnāla "Charlie Hebdo" atkārtotām pravieša Muhameda karikatūras publikācijām. Saistībā ar notikušo traģēdiju, ir izsludinātas trīs dienu sēras.

Vardarbīgo protestu laikā, kas notika pagājušajā nedēļas nogalē, tika dedzināta arī kristīgā skola un bērnu nams, ziņo policijas pārstāvis.

Pēc traģiskajiem notikumiem „Charlie Hebdo” redakcijā, laikraksts jaunākajā numurā uz vāka attēloja karikatūru, kurā raudošs pravietis Muhameds baltā turbānā tur uzrakstu "Je suis Charlie" (Es esmu Čārlijs).

Šāda rīcība izraisīja kritiku no tiem, kuri dzīvo valstīs ar musulmaņu īpatsvaru; viņi to nosauca par nevajadzīgu provokāciju.

Nigēras Iekšlietu ministrs teica, ka daži no tiem, kas piedalījās nedēļas nogales protestos, rokās turēja karogus ar atbalstu islāmistu grupējumam "Boko Haram", kas bāzējas kaimiņu Nigērijā. Niamejā vismaz pieci cilvēki tika nogalināti sadursmēs, vēl pieci gāja bojā Zinderā. Vairāk nekā 170 cilvēki tika ievainoti.

Protesti pret "Charlie Hebdo" karikatūrām novērojami arī vairākās citās valstīs, ziņo BBC.

Savukārt Francijas satīriskais laikraksts "Charlie Hebdo", kas janvārī piedzīvoja uzbrukumu, kā rezultātā tika nogalināti 12 cilvēki rakstā, kas publicēts pirmajā numurā pēc traģiskajiem notikumiem, veltīja joku pāvestam Franciskam, raksta Catholic Herald: "Visvairāk mūs sasmīdināja Notrdamas zvani, kas zvanīja mūsu godam. Mēs gribētu nodot ziņu Franciskam, kurš arī bija „Čārlijs” šajā nedēļā: mēs pieņemsim Notrdamas zvanu skaņas tikai tad, ja tos zvanīs FEMEN."