Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Svētā Jāzepa draudze saņem finansējumu katedrāles pirmajiem remontiem
07.09.2015 pl. 13:34
Liepājas Sv. Jāzepa katedrāles draudze ir saņēmusi no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas finansējumu, kas ir sākumposma atbalsts, lai uzsāktu katedrāles jumta remontu.

Draudzei ir piešķirti 11 tūkstoši eiro dievnama apsīdu, altāra daļas jumta nomaiņai – gan lielajam centrālajam altārim, gan Vissvētākās Jaunavas Marijas kapelas jumta seguma nomaiņai.

Kā pastāstīja draudzes administrators Andris Vasiļevskis, lai arī uz visu lielo katedrāli šis finansējums liekas diezgan mazs, tomēr tas ir jau būtisks solis ceļā uz to, lai dievnamu pakāpeniski savestu kārtībā. „Lai ēka patiešām ilgi saglabātos kārtībā, ir jābūt labam jumtam. Lai nav caurs, lai lietus ūdens nebojātu tālāk pārējās būvkonstrukcijas. Šajā gadījumā jārūpējas arī par seniem sienu gleznojumus, kuri laika gaitā jau ir diezgan cietuši. Šis mazais projekts būs sākums lieliem darbiem. Tālāk ir jādomā par dievnama pamatu hidroizolāciju, vitrāžu logu nostiprināšanu, jo tie arī ir deformējušies,” saka pr. Andris.

Savukārt, Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins uzsvēra, ka aizsākts ir tikai pirmo darbu cēliens, jo katedrāles remontdarbu ir ļoti daudz gan tās iekšpusē, gan arī ārpusē pašai ēkas fasādei, tāpēc finansējums remontdarbiem tiks intensīvi meklēts gan no ārzemju labdaru fondiem un organizācijām, gan no Eiropas fonda līdzekļiem, gan arī no vietējām kultūras objektu aizsardzības organizācijām.

S.Zustere,
"Vatikāna Radio"