Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Dominikāņu ordenis svin 800. jubileju
27.10.2015 pl. 12:50
2016. gada 22. decembrī apritēs 800 gadi kopš dominikāņu ordeņa dibināšanas. Sakarā ar šo nozīmīgo notikumu visā ordenī tiks atzīmēts jubilejas gads, kas sāksies 2015. gada 7. novembrī – visu dominikāņu svēto dienā. Par šo notikumu vairāk stāsta pr.Oskars Jabloņskis OP.

Liepājas sv. Dominika draudzes prāvests un laju dominikāņu ordeņa kapelāns Oskars Jabloņskis OP atzīmē, ka šis gads brīnišķīgi sakritīs ar pāvesta Franciska izsludināto Žēlsirdības ārkārtējo jubilejas gadu, jo dominikāņu ordenis šajā gadā atceras, ka tas ir dibināts tieši uz žēlsirdības pamata, kad svētais Dominiks palīdzēja grēciniekiem atrast Patiesību.

"Jau no šī gada septembra draudzē ir uzsākts īpašs projekts, kad katru svētdienu ticīgajiem tiek stāstīts un skaidrots sv. Akvīnas Toma darba „Teoloģijas kopsavilkums” saturs, kurš ir pielāgots attiecīgajiem svētdienas lasījumiem," atklāj sv. Dominika draudzes prāvests. „Tajā sākotnēji skaidrojam ticības patiesības, balstoties uz abiem ticības apliecinājumiem. Ar laiku ceram, ka šis projekts būs arī īstenots interneta vidē un ar attiecīgajiem komentāriem katrs interesents varēs iepazīties ar šo darbu. Tas ir saistīts arī ar Baznīcas teicienu lex credendi, lex orandi, lex vivendi, kas nozīmē kā tu tici tā tu arī lūdzies un tā tu arī dzīvo.”

Dominikāņu tēvs Oskars uzsvēra, ka ar šo uzsākto projektu viņi vēlas palīdzēt cilvēkiem, tāpat kā to savulaik darīja svētais Dominiks, ne tikai zināt, kas ir rakstīts Katehismā, bet arī iespēju robežās to saprast.

Liepājas sv. Dominika klostera brāļi sirsnīgi aicina visus dominikāņu ordeņa draugus, labdarus, atbalstītājus un interesentus uz kopīgām svinībām, kuras sāksies sestdien, 7. novembrī, 12.00 ar Svēto Misi Liepājas sv. Dominika baznīcā (Jelgavas ielā 17).

"Nāc"/Katedrāle.lv