Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Mieram tuvu

Apzināties savu vērtību Dieva acīs
10.01.2016 pl. 11:35

Priesteris Pēteris Skudra

Priestera komentārs Kunga Jēzus kristīšanas svētkos (10.01.2016)

Baznīcā Ziemassvētku laiks beidzas, pieminot Jēzus kristīšanas dienu, ar kuru noslēdzas noteikts Viņa dzīves posms un sākas Kunga publiskā darbība. Kad Jēzus tiek kristīts, Svētais Gars baloža izskatā nolaižas pār Viņu.

Tas mums atgādina radīšanas stāstu Vecajā Derībā – Svētais Gars lidinās pār zemi, kas vēl ir “neiztaisīta un tukša”. Patei­coties Svētā Gara klātbūtnei, rodas pasaule, dzīvība, skaistums...

Kristība arī ir jauna radīšana. Kad Kristības sakramentā saņemam Svēto Garu, mēs kļūstam par jaunu radību. Kristībā mums tiek dāvāts Dieva Gars un mēs kļūstam par Dieva bērniem. Dievs, kurš ir visvarens un kuru Svētie Raksti sauc par Karaļu karali, tevi sauc par savu bērnu. Tas varbūt skan banāli vai bērnišķīgi, tomēr tā ir realitāte.

Ja tu esi Dieva bērns, Dieva dēls vai meita, tas nozīmē, ka Dievs tevi uzņem savā ģimenē un kā Dieva – Karaļu karaļa, visas pasaules Radītāja – bērnam tev pienākas dievišķa, karaliska cieņa! Un kā sauc karaļu bērnus? Tieši tā – par prinčiem un princesēm. Tu esi Dieva bērns. Tātad tu esi Dieva princis vai princese! Un tev pienākas attiecīga cieņa. Nenovērtē to par zemu! Bet atceries, ka arī citiem ir tāda pati cieņa, jo arī citi ir saņēmuši Kristību tāpat kā tu un arī viņi ir Dieva, visas pasaules Valdnieka, bērni, tavi brāļi un māsas.

Šī dievišķā, karaliskā cieņa pieprasa arī attiecīgas manieres. Arī ikdienas steigā, kad esi ārpus baznīcas sienām, tu joprojām saglabā savu karalisko cieņu un statusu. Vai tavas ikdienas gaitas saskan ar šo cieņu, kas tev piešķirta? Vai tu godam nes Dieva dēla vai meitas vārdu? Ko cilvēki, redzot tevi, var padomāt par tavu Tēti?

Tāpēc šodien, kad lasām Baznīcas piedāvātos Svēto Rakstu fragmentus, pārdomāsim par Svētā Gara dāvanu – par to, ka Dievs Svētajā Garā mūs katru ir darījis par jaunu radību, par Dieva bērnu.  Pateiksimies Dievam par to un, ja nepieciešams, atjaunosim savu karalisko cieņu ar labu, vaļsirdīgu grēksūdzi. Mēs nevaram dzīvot no dienas uz dienu, meklējot vien dažādas baudas un mierinājumus, – mūsu karaliskais statuss mūs aicina būt svētiem, kā mūsu Debesu Tēvs ir svēts. Tāpēc lūdz Svēto Garu, lai Viņš tev palīdz apzināties tavu vērtību Dieva acīs un dzīvot saskaņā ar šo karalisko statusu, kādu tev ir piešķīris pats Dievs.

Mieramtuvu.lv
Foto: Nheyob