Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Arī Liepājā savs 'Boni-Bus'
24.02.2016 pl. 13:02
Ilgāku laiku Liepājas diecēzes kūrijas rīcībā bija sarkans busiņš, kas kalpoja diecēzes un Sv. Jāzepa draudzes dažādās vajadzībās. Kā visām lietam ir savas robežas, tā arī šis busiņš bija savu nokalpojis.

Tādēļ pagājušajā gadā tika uzrunāts Vācijas katoļu labdarības fonds „Bonifatiuswerk” ar lūgumu dāvāt diecēzes vajadzībām vecā busiņa vietā citu. Un jau 2015. gada decembrī, neilgi pirms Ziemassvētkiem, tika saņemta ziņa, ka tāds ir pieejams. Saskaņojot termiņus, šā gada 11. februārī bīskaps Viktors devās uz Pāderborni, kur atrodas „Bonifatiuswerk” mājas, lai satiktos ar šī fonda darbiniekiem un saņemtu busiņa atslēgas. Fonda darbinieki izrādīja lielu viesmīlību, iepazīstinot ar dažādām nodaļām, kas darbojas šajā fondā. Notika arī tikšanās ar fonda ģenerālsekretāru mons. Georgu Austenu, ar kuru tika pārrunāti projekti, kurus fonds atbalsta Liepājas diecēzē. Piektdienas pēcpusdienā pēc fotografēšanās pie jauniegūtā busiņa bīskaps devās mājupceļā. Izmēģinot ieguvumu, tika pārvarēti aptuveni 1600 km pa Vācijas, Polijas un Lietuvas ceļiem.

Pateicamies Vācijas katoļiem par sniegto atbalstu ne tikai ar busiņu, bet arī citos projektos, kas gadiem ilgi dod iespēju paveikt daudz laba diecēzē gan būvējot baznīcas, gan Liepājas katoļu pamatskolā un arī par iedrošinājumu, ka nepaliksim bez atbalsta arī turpmāk. Lai žēlsirdīgais Dievs atlīdzina par sirds dāsnumu ar savu žēlastību ikvienam.

2015. gada novembrī apustuliskā darba vajadzībām Vācijas katoļu labdarības organizācijas „Bonifatiuswerk” dāvāto busiņu 'Boni – Busu' saņēma arī Jēzus un Marijas Dominikāņu māsas misionāres Kuldīgā.

Foto: Patrick Kleibold