Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Vecmāmiņa no Kalgari uz rokas uztetovējusi vārdus "Neeitanazējiet mani"
21.10.2016 pl. 15:47
Notikums, kad astoņdesmit vienu gadu veca sieviete ienāk Kalgari (Kanāda) tetovēšanas salonā, varētu izklausīties pēc anekdotes sākuma, bet Kristīnei Neigelai (Christine Nagel) jaunais tetovējums nav joka pēc.

“Tas ir drastiski, bet dzīve man nozīmē vērtību, un tas skaidri pasaka: “Es dzīvošu līdz brīdim, kad Dievs mani aizsauks,” viņa pastāstīja Kanādas ziņu portālam Globalnews.ca.

Salīdzinoši vāja, taču pašpārliecināta, šī dedzīgā seniore rīkojas pēc sava prāta. Viņa savu kristīgo ticību uztver ļoti nopietni un nolēma burtiski iededzināt savas ticības zīmi.

Būdama pārliecināta kristiete, Neigela protestē pret eitanāziju, jo vairākas valstis pagājušajā gadā pieredzējušas likumdošanas spiedienu legalizēt medicīniski asistētu pašnāvību. Viņa ir pret likumprojektu C-14, kas nu ļauj kanādiešiem legāli izvēlēties medicīniski asistētu nāvi.

Katoļu Baznīca neatzīst ikvienu pašnāvības formu, uzskatot to par pārkāpumu pret cilvēka dzīvei piemītošo cieņu. Katoliskā mācība atbalsta paliatīvo aprūpi un citas iespējas, kā atvieglot ciešanas, izvairoties no cilvēka nogalināšanas.

Cilvēku ar invaliditāti aizsardzības grupas ir iebildušas likumdevējam, ka asistētās pašnāvības legalizēšana diskriminē invalīdus un vecos cilvēkus, spiežot viņiem izbeigt savu dzīvi. Viņi tāpat atzīmējuši, ka vairākums pacientu, kas pieprasa medicīniski asistēto pašnāvību, atsauc pieprasījumu, kad viņiem uzsāk ārstēt depresiju, tāda ir Augstākās Tiesas atzītā statistika.

Neigela sacīja: “Ir trakoti dārgi aprūpēt visus šos vecos ļaudis. Un viņi ir kaprīzi un untumaini. Un viņi ir nekārtīgi. Un jūs nevarat atturēt viņus no domas: “Tas būtu patiešām labs atrisinājums.””

Viņa žēlojās par cieņas trūkumu pret dzīvību un teica, ka viņa nevēlas, lai kāds iejauktos Dieva plānā attiecībā uz viņas dzīvi.

“Kā jūs justos, ja jūs ierastos pie vārtiem un svētais Pēteris izvilktu grāmatu un teiktu: “Mirklīti, - mēs jūs negaidām vēl tuvākos 18 mēnešus”?” viņa jokoja.

Neigelas bērni respektē viņas lēmumu un cienīs viņas ieceres. “Viņa nevēlas būt izmesta ārā,” viņas meita teica Globalnews.ca.

“Ja jūs gribat nodot ziņu, izvietojiet to uz sevis,” skarbi teica Kristine Neigela. “Tad viņi to noteikti atradīs. Tā nesaudzīgi lēks viņiem tieši acīs.”

Catholicnewsagency.com/Globalnews.ca
Tulk.: D.B.
Foto: Flickr.com/Vitorio Benedetti