Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Skotijā svētā Barbara pieskata tuneļu strādniekus
14.08.2017 pl. 10:11
Tuneļu būvnieki, kas rok un izbūvē gandrīz 5 km garo tuneli zem Glāzgovas Skotijā, izlūdzas sv. Barbaras aizbildniecību, noliekdami galvu un paklanoties viņas statujas priekšā katru dienu, kad dodas uz darbu.

Visi strādnieki, kuri piedalās 100 milj. mārciņu vērtā ūdensapgādes uzņēmuma “Scottish Water” tuneļa būvniecībā, pagodina svēto – tuneļu būvētāju aizbildni – katrreiz, kad sēžas šaursliežu vilcienā, kas nogādā viņus vairāk kā 100 pēdu (apm. 30 m) zem zemes.

“Scottish Water” pārstāvis stāstīja: “Svētā Barbara ir tuneļu būvētāju svētā aizbildne un patronese mūsu darbuzņēmējam - firmai “Costain” (red.: Lielbritānijas viens no vadošajiem inženiertehnisko risinājumu nodrošinātājiem, kas darbojas enerģētikas, ūdens un transporta jomā) - kam šeit uz vietas ir pieredzes bagāti, profesionāli darbinieki, kuri ir strādājuši arī pie Lamanša tuneļa būvniecības.”

“Katrs tuneļa strādnieks lūdz svētās Barbaras aizbildniecību, uzsākot savu maiņu, un tās beigās velta tai pateicību. Tas ir iemesls, kāpēc svētās Barbaras statuja ir novietota vietā, kur tiek uzsākts darbs.”

“Neviens šāda mēroga tuneļa izbūves projekts nebūtu pilnīgs bez patroneses statujas, un tuneļu būvētāji pieprasa, lai apakšzemē svētā Barbara būtu kopā ar viņiem.”

Catholicherald.co.uk
Tulk.:D.B.