Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Tiekamies Aglonā! ...un tiekamies Panamā?
12.04.2018 pl. 12:16
7. aprīlī Rīgas Sv. Trīsvienības Romas katoļu baznīcā tikās jaunieši, lai gatavotos diviem svarīgiem notikumiem – pāvesta Franciska vizītei Latvijā š.g. 24. septembrī un Pasaules Jauniešu dienām 2019. gada janvārī Panamā.

Pāvests Francisks š.g. 24. septembrī brauc apciemot Latviju un 2019. gada 22.-27. janvārim aicina ikvienu jaunieti satikties Panamā, iedrošinot jauniešus no 18. līdz 30. gadiem nebaidīties no tālā ceļa, ieklausīties Dieva balsī tāpat kā to darīja Jaunava Marija un doties ceļā, lai jau 2019. janvārī satiktos Panamā. Pasaules Jauniešu dienas ir īpašs notikums, kas notiek vienu reizi trijos gados, kad aptuveni 2 miljoni jauniešu no vairāk kā 180 valstīm satiekas, lai kopā dalītos satikšanās priekā un piedzīvotu Baznīcas vienotību.

7. aprīļa tikšanās laikā jaunieši, kuri kādreiz ir piedalījušies Pasaules Jauniešu dienās, mudināja nebaidīties no lielās naudas summas un tālā ceļa, bet gan uzticēties un darīt visu iespējamo, lai varētu piedalīties Jauniešu dienās Panamā. Jaunieši dalījās ar saviem piedzīvojumiem, kā Dievs vada pretī šim īpašajam notikumam, kā palīdz sakrāt/savākt līdzekļus un pat pēdējā brīdī ļauj nokārtot visus nepieciešamos dokumentus, lai būtu iespējams piedalīties. Tikšanās laikā izrunājām arī praktiskus jautājumus (piemēram, ko ņemt līdzi, kādi ir lidošanas nosacījumi un kā notiek pašas Jauniešu dienas).

Galvenā atziņa no šīs tikšanās - ir jānolemj, ka gribi braukt uz Panamu, tad jāsazinās ar tavas diecēzes koordinatoru un kopā jāstrādā, lai sagatavotos Pasaules Jauniešu dienām. Vai Tu, jaunieti, esi gatavs mums pievienoties un pieņemt izaicinājumu doties uz Panamu?

Ja jā, tad vairāk par Pasaules Jauniešu dienām uzzināsi zvanot koordinatoriem:

Rīgas diecēzē: Katrīna (22006432),

Rēzeknes-Aglonas diecēzē: Jolanta (26132926),

Liepājas diecēzē: Antra (22817883),

Jelgavas diecēzē: Katrīna (25930456).

Seko līdzi jaunumiem arī Facebook: https://www.facebook.com/PanamaLV/

Līva Kupfere