Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Jauns euharistiskais brīnums Meksikā?
29.07.2022 pl. 08:03
Videoierakstā, kas plaši izplatās sociālajos tīklos, redzams kaut kas, kas izskatās pēc euharistiskā brīnuma - konsekrētā Hostija, kas ticīgo priekšā uzstādīta adorācijai, “pukst” kā īsta sirds.

Video tika ierakstīts 23. jūlijā Sapotlaneho pilsētas Rožukroņa karalienes draudzē, kas atrodas netālu no Gvadalaharas, Meksikas štatā Halisko.

Argentīņu priesteris, tēvs Karlos Spāns, kurš pašlaik kalpo Meksikas galvaspilsētā Mehiko, vadīja euharistiskās adorācijas dievkalpojumu. Ziņu aģentūrai ACI Prensa priesteris sacīja, ka šis fenomenālais notikums noticis pēc Sv. Mises: “Mēs uzstādījām Vissvētāko Sakramentu [adorācijai]; es sāku lūgties lūgšanas pie uzstādīšanas, un, kad es piecēlos lai ietu uz zakristeju, tas sāka notikt.”

“Vairāki cilvēki to redzēja,” viņš teica, un “viņi nevarēja noticēt tam, ko redz, un mums ir vismaz divi videoieraksta fragmenti.” Šos ierakstus, kā viņš paskaidroja, nofilmēja “cilvēki, kuri ātri paķēra savus viedtālruņus un uzfilmēja to”. Viņi uzreiz nodeva šos ierakstus personīgi priesterim, līdzko viņš bija palūdzis šos ierakstus, lai tajos nekas netiktu izmainīts, koriģēts vai tamlīdzīgi.

“Tāpēc es apliecinu, ka tas ir precīzs un autentisks tā brīža ieraksts,” viņš sacīja.

Priesteris teica, ka cilvēki, kas pielūdza Vissvētāko Sakramentu, sāka pamanīt kas notiek (lai gan neviens nesauca “Skaties!”), kaut arī tas ilga 20-30 sekundes.

Gvadalaharas arhidiecēze vēl nav sniegusi paziņojumu par šo notikumu.

“Kristus Sirds, kas pukst cilvēkmīlestībā”

Priesteris Spāns teica, ka notikušais viņa “personiskajā interpretācijā” nozīmē, ka “Kristus Sirds pukst mīlestībā uz cilvēkiem”.

Šī sirds, viņš žēlojās, “ir tik sašutusi, tik pamesta, tik nicināta… ka dažreiz mēs pret to izturamies ne tā, kā vajadzētu, proti, ar lielāku rūpību, ar lielāku ticību, ar lielāku veltīšanos tai.”

“Es nesaku, ka tas ir oficiāls brīnums, jo man nav pilnvaru to darīt,” priesteris teica, paskaidrojot, ka pats tagad kalpo citā diecēzē, bet notikušā dokumentēšanai vietējam priesterim būs jāmeklē cilvēki, kuri bija tur klātesoši un tagad varētu sniegt un parakstīt liecības par redzēto, un tad šo dokumentāciju varēs nosūtīt atbildīgajai personai”.

Svētīgā Karlo Acutis pasvētītā fotogrāfija

Priesteris Spāns pastāstīja ACI Prensa arī to, ka pāris stundas pirms notikuma Meksikas draudzē, viņš pasvētījis svētīgā Karlo Akutis ierāmēto fotogrāfiju. Kā zināms, šis svētīgais bija ļoti veltījies euharistisko brīnumu dokumentēšanai, kataloģizēšanai un popularizēšanai internetā.

“Šī fotogrāfija bija rāmī, to sedza stikls,” bet tajā naktī “no fotogrāfijas bija sākusi izdalīties eļļa.” “Es vienkārši to pastāstu, neizsakot par to nekādus spriedumus,” priesteris sacīja.

Pēc tam, kad uzfilmētais video no adorācijas bija izplatījies internetā, priesteris telefoniski sazinājās ar Karlo Akutis māti Antoniju, kurai pastāstīja par šo notikumu: “Mēs runājām par šo notikumu, ko mēs nevaram oficiāli saukt par brīnumu, jo Baznīca nav to apstiprinājusi.” “Mēs tikai sakām, ka tas ir ārkārtējs notikums, kam mūsu ierobežotās dabaszinātnes nevar sniegt izskaidrojumu. Mums nebija nekāda izskaidrojuma tam.”

Catholicworldreport.com