Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests: lai Kungs izmaina to sirdis, no kuriem ir atkarīgs kara iznākums
14.10.2022 pl. 15:56
Trešdienas, 12. oktobra, vispārējās audiences noslēgumā pāvests pievērsās raķešu triecieniem, ko Krievija atkal vērsa pret Ukrainas pilsētām, un kārtējo reizi aicināja lūgties par ukraiņu tautu.

Noslēdzis katehēzes mācību, Francisks sacīja: “Šajās dienās mana sirds ir aizvien pievērsta ukraiņu tautai – īpaši to vietu iedzīvotājiem, kas tika bombardētas. Es nēsāju sevī viņu sāpes un ar Svētās Dieva Mātes aizbildniecību stādu tās lūgšanā Kunga priekšā. Viņš vienmēr uzklausa nabagu saucienus, kuri Viņu piesauc: lai Viņa Gars pārveido to sirdis, kuru rokās ir kara iznākumi, lai tādā veidā apklustu vardarbības viesuļvētra un varētu tikt atjaunota mierīga līdzāspastāvēšana taisnīgumā”.

Pirmdienas, 10. oktobra, rītā Krievija pret Kijivu un citām Ukrainas pilsētām atkal raidīja raķetes. Triecienos vismaz 19 cilvēki tika nogalināti un vairāk nekā 100 ievainoti.

Pāvests kopš 24. februāra ir neskaitāmas reizes stingri nosodījis pret ukraiņu tautu vērsto agresiju, aicinājis visas pasaules ticīgos lūgties par cietušajiem un sniedzis konkrētu palīdzību karā izmocītajiem Ukrainas iedzīvotājiem. Oktobra pirmajā svētdienā, uzrunā pirms lūgšanas “Kunga eņģelis”, viņš vērsās pie Putina, pieprasot izbeigt karu, un Zelenska, aicinot viņu būt atvērtam miera priekšlikumiem. Francisks cita starpā sacīja: “Es esmu satriekts par šo mēnešu laikā izlieto asiņu un asaru upēm. Es esmu apbēdināts par tūkstošiem upuru, īpaši bērnu vidū, un par daudziem postījumiem, kā rezultātā daudzi cilvēki un ģimenes palika bez pajumties un plašām teritorijām draud aukstums un bads. Dažas darbības nekad nevar tikt attaisnotas, nekad! […] Kam vēl jānotiek? Cik asinīm vēl ir jāizlīst, lai mēs saprastu, ka karš nekad nav risinājums, bet ka tas nes tikai iznīcību? Dieva vārdā un cilvēcības vārdā, kas mājo ikvienā sirdī, es atkārtoti pieprasu tūlīt panākt pamieru […]”.

Vaticannews.va