Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Francisks: Ukraina ir vienmēr mūsu sirdī
11.01.2023 pl. 17:05
Vispārējās audiences noslēgumā pāvests pievērsās kara izraisītajām ciešanām un Tautas Dievmātes svētgleznas priekšā lūdzās par mieru. Šī svētglezna ir īpaši mīļa ukraiņiem un baltkrieviem.

Sveicot poļu svētceļniekus, Francisks norādīja uz Benedikta XVI atstāto piemēru, sakot: “Lai viņa ticība rosina jūsu garīgo izaugsmi, kuras pamatā ir Evaņģēlija patiesība un brālīgā mīlestība”.

Vēršoties pie itāļu valodā runājošajiem svētceļniekiem, Svētais tēvs kārtējo reizi lūdza neaizmirst izmocīto Ukrainu. “Neaizmirsīsim izmocīto Ukrainu, [kas] vienmēr ir mūsu sirdī,” viņš sacīja. “Šiem ļaudīm, kuri piedzīvo nežēlīgas ciešanas, mēs apliecinām savu sirsnību, tuvību un lūdzamies par viņiem”. Pēc tam viņš uz brīdi klusumā apstājās pie svētgleznas, kas pazīstama kā “Tautas Dievmātes” svētglezna. Tā tiek godināta Ukrainā un Baltkrievijā. Svētais tēvs lūdzās, kā viņš pats sacīja, “par šo dārgo zemi un mieru”, un aicināja ticīgos pievienoties viņam šajā nodomā.

Uzrunājot poļu svētceļniekus, Francisks atgādināja, ka iepriekšējās dienās pateicāmies Dievam “par emeritēto pāvestu Benediktu XVI – par viņa personību, mācību un atstāto piemēru”. “Lai viņa ticība rosina jūsu garīgo izaugsmi, kuras pamatā ir Evaņģēlija patiesība un brālīgā mīlestība, kas tiek apliecinātas ģimenē, darba vidē un sociālajā dzīvē,” vēlēja Svētais tēvs.

Īsi pirms tam, sveicot vācu valodā runājošos ticīgos, Francisks teica: “Kā jau mums mācīja pāvests Benedikts XVI, aicinu jūs paļāvīgi raudzīties uz Jēzu Kristu, Pestītāju. Tādā veidā mēs, kā apustulis Matejs, piedzīvosim Kunga mīlestību un žēlsirdību”.

Vaticannews.va