Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

"Caritas" aicina uz apmācības pasākumu Liepājas un Rīgas diecēžu brīvprātīgajiem
15.04.2023 pl. 13:58
"Caritas Latvija" aicina brīvprātīgos un priesterus uz Liepājas diecēzes un Rīgas arhidiecēzes Caritas grupu tikšanos, kas notiks 22. aprīlī Kuldīgas sanktuārijā.

Covid-19 pandēmija bija liels izaicinājums katoļiem, sākot ar reliģisko prakšu samazināšanos un beidzot ar dažādu aktivitāšu pārtraukšanu. Draudžu Caritas grupas nav bijušas izņēmums, un “Caritas Latvija” vēlas dzirdēt par izaicinājumiem jūsu draudzēs. Papildus pandēmijai mēs ļoti pārdzīvojam karu Ukrainā, kas ir izraisījis lielāko iekšējo un ārējo iedzīvotāju pārvietošanos Eiropā kopš Otrā pasaules kara. Nedrošības sajūta šī kara tuvuma dēļ ir jūtama arī mūsu līdzpilsoņu un draudzes locekļu ikdienas dzīvē. Esošā enerģētikas krīze ir izaicinājums vecāka gadagājuma cilvēkiem un trūcīgākajām ģimenēm. Tātad visai Katoļu Baznīcai un atsevišķiem katoļiem ir daudz iespēju izrādīt mīlestību, veicot žēlsirdības darbus un rūpējoties par tiem, kam nepieciešama palīdzība savā draudzē.

Tādēļ “Caritas Latvija” darbinieki, kuri sadarbojas ar Caritas grupām, vēlas tikties ar jums 22. aprīlī un uzzināt par jūsu sasniegumiem un izaicinājumiem. Mēs gaidām jūs visus!

Programma:

11.00 - Sv. Mise Kuldīgas Sv. Trīsvienības baznīcā, Tirgus ielā 2, Kuldīgā, LV-3301
12.00 - Kafijas pauze (Liepājas ielā 6, Kuldīgā)
12.15 - prezentācija "Caritas identitāte"
13.15 - prezentācija "Brīvprātīgā darba iespējas draudzēs, sociālās aprūpes centros u.c."
14.00 - Pusdienas
14.30 - labās prakses piemēri, liecības, sadraudzība
16.00 - Ekskursija Kuldīgā

Semināra norises vieta: Liepājas iela 6, Kuldīga, LV-3301

Reģistrācija līdz 19. aprīlim, aizpildot anketu: https://forms.gle/mhJQipv1mPUSZZcP8

Lai iegūtu vairāk informācijas, lūgums zvanīt - 20516206 (Marija Diaza), 29178922 (Elita Zvejniece) vai rakstīt - marija.diaza@caritas.lv, elita.zvejniece@caritas.lv.

Apmācības būs bez maksas. Finansiāli atbalsta vācu katoļu labdarības organizācija "Bonifatiuswerk".