Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

"Laudes par nepiedzimušajiem" – lūgšana par dzīvību un jauna nošu grāmata baznīcu koriem "Salve Mater Misericordiæ"
05.07.2023 pl. 08:07
Uzreiz pēc Dziesmu svētkiem savos mazajos „dziesmu svētkos” Kuldīgā pulcējas baznīcu koru dalībnieki no visas Latvijas Liturģiskās mūzikas darbnīcās „Salve Mater Misericordiæ”, lai poļu komponista un diriģenta Pāvela Bembeneka (Paweł Bębenek) vadībā sagatavotu īpašu lūgšanu par dzīvību.

Tāpēc aicinām katru, kas vēlas pateikties Dievam par dzīvības dāvanu, par sevi un par saviem tuviniekiem un draugiem, īpaši katru, kam sāp sirds par saviem bērniem - gan tiem, kuri reiz pazaudēti dzīves ceļu vēl neiesākuši, gan tiem, kas ģimenes klēpī piedzīvo grūtības, gan tiem, kas nomaldījušies un tiem, kas neprot sevi mīlēt - nākt lūgties kopā ar mums 15. jūlijā Kuldīgas Vissv. Trīsvienības baznīcā, kad pirmo reizi latviešu valodā pilnībā izskanēs P. Bembeneka oratorija „Laudes par nepiedzimušajiem”. Mēs to dziedāsim Dzīvības Mātes paspārnē, cerot uz brīnumu sev un saviem mīļajiem viņas aizlūgumu par Dzīvību dēļ. Pateiksimies Dievam par Dzīvības brīnumu!

Lūgšana sāksies ar Svēto Misi 12.00 Kuldīgas Vissv. Trīsvienības baznīcā (Tirgus ielā 2), kam 13.00 sekos Laudes par nepiedzimušajiem, kurās piedalīsies Liturģisko darbnīcu koris komponista Pāvela Bembeneka vadībā un Rīgas Apvienotais projektu orķestris, kurš izveidojies pateicoties Rīgas Jēzus ev. luteriskās draudzes kora diriģenta Henrija Kalniņa iniciatīvai – pulcināt kopā kristīgos mūziķus orķestrī.

Turpat būs iespēja pirmo reizi iegādāties jauniznākušo kora dziesmu grāmatu „Salve Mater Misericordiæ”, kur bez šīs oratorijas notīm būs arī citu poļu komponistu dziesmas K. Locikas tulkojumā, kā arī divas Kristīnes Locikas dziesmas. Dziesmas ir paredzētas izmantošanai liturģijā Sv. Mises laikā. Grāmata ir izdota ar labdarības organizācijas „Renovabis” atbalstu, par kuru pateicas arī visi darbnīcu dalībnieki. Lai tā būtu patīkama ne tikai mūziķu ausij, bet arī jebkura cilvēka acīm, tajā savu sirdi un darbu ielikuši māksliniece Aleksandra Runde un maketētājs Aigars Milčs. Grāmatu izdevusi Kristīne Locika.