Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvests aicina PJD dalībniekus paturēt atmiņā skaistos brīžus no šī notikuma
06.08.2023 pl. 21:26
Viens vārds šajās dienās skanēja daudzas reizes, un tas ir “paldies”, portugāliski “obrigado”. Noslēdzot Pasaules Jauniešu dienas, pāvests kopā ar jauniešiem skaitīja mariānisko lūgšanu “Kunga eņģelis”.

Pirms tās teiktajā uzrunā viņš atsaucās uz Lisabonas patriarha teikto, ka līdz ar “obrigado” tiek izteikta ne tikai pateicība par to, kas saņemts, bet arī vēlēšanās dāvāt kaut ko no sevis. Francisks atzīmēja, ka visi šajā “žēlastības notikumā” ir kaut ko saņēmuši, un, ka Kungs šobrīd liek just nepieciešamību dalīties un dāvāt pašiem, atgriežoties mājās, liecināt par prieku un labumu, ko Dievs ir ielicis katra sirdī.

Vārdu “obrigado” pāvests teica 11 reizes, adresējot to pasākuma organizatoriem, vietējām valsts un Baznīcas autoritātēm, kā arī Vatikāna pārstāvjiem, kas bija iesaistījušies Pasaules Jauniešu dienu sagatavošanā un norisē. Svētais tēvs aicināja teikt “obrigado” “savai saknei”, proti, saviem vecvecākiem, kuri jauniešiem ir tālāk nodevuši ticību un dzīves sapņus. Īpašu “paldies” – “obrigado”, Romas bīskaps pamudināja teikt Kungam Jēzum un Viņa mātei – Jaunavai Marijai, kuri no debesīm bija nomodā pār šo lielo notikumu. “Viņi bija kopā ar mums, taču Viņi ar mums ir vienmēr, Viņi neizlaiž no sava redzesloka mūsu dzīvi un mīl to kā neviens cits,” apliecināja pāvests.

Svētais tēvs aicināja klātesošos domās un lūgšanās pavadīt tos jauniešus, kuri nevarēja ierasties uz šīm dienām konfliktu un karu dēļ. Francisks īpaši pieminēja karā izmocīto Ukrainu. “Domājot par šo kontinentu, jūtu lielas sāpes par dārgo Ukrainu, kas turpina ļoti ciest,” viņš teica. Francisks aicināja “salikt Marijas, Miera Karalienes rokās cilvēces nākotni”. 

 “Jūs esat miera zīme pasaulei, liecība par to, ka nacionalitāte, valodas un vēsture var vienot tā vietā, lai šķirtu. Jūs esat citādas pasaules cerība,” teica pāvests jauniešiem. Viņš aicināja paturēt atmiņā skaistos brīžus no šīm jauniešu dienām un atcerēties tos ikreiz, kas jaunieši sastapsies ar dzīves tumšajiem brīžiem – ar panīkumu, drosmes zudumu, vai kārdinājumu apstāties savā gājumā un aizvērties sevī. “Nekad neaizmirstiet, ka jūs esat svētā Dieva tauta, kas priecīgi staigā Evaņģēlija ceļus,” piekodināja pāvests.

Pēc lūgšanas “Kunga eņģelis” Svētais tēvs paziņoja, ka nākamās Pasaules Jauniešu dienas notiks Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā. Francisks izteica līdzjūtību tiem, kas zaudējuši tuviniekus zemes nogruvumā, kas pirms divām dienām notika Gruzijā.

Vaticannews.va
Foto: Vatican Media