Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Vai dažas lūgšanas var būt spēcīgākas par citām?
11.09.2023 pl. 08:05
Jēzus mums jau ir devis atslēgu, kā palielinātu mūsu lūgšanu spēku. Bieži vien, kad mēs lūdzam, ir vilinoši aizdomāties, vai mūsu lūgšanas patiešām “darbojas” un vai Dievs tās uzklausa.

Pacietīgi gaidot atbildi, mēs varam sākt domāt, vai mēs lūdzam nepareizi, vai mums vajadzētu darīt kaut ko savādāk.

Lai gan ir taisnība, ka Dievs atbild uz katru lūgšanu, Viņš to dara noslēpumainā veidā, kas ir saskaņā ar mūsu ticību Viņam. Viņš pazīst mūs labāk nekā mēs paši sevi un atbild uz mūsu lūgšanām vislabākajā iespējamajā veidā, lai gan tas var nebūt tā, kā mēs gaidījām.

Tomēr, ja mēs jūtamies bezpalīdzīgi un sākam apšaubīt mūsu lūgšanu efektivitāti, Jēzus patiešām atstāja mums izcilu veidu, kā nodrošināt, lai uz tām laikus tiktu atbildēts. Viņš saviem mācekļiem izskaidroja aspektu, kā palielināt lūgšanu “spēku”.

Kad pie Jēzus atveda slimu cilvēku, Viņam tika paskaidrots, ka Viņa paša mācekļi nespēja viņu izdziedināt. Jēzus paskaidroja, kāpēc viņu lūgšanas bija neveiksmīgas. Viņš tiem sacīja: “Jūsu mazticības dēļ; jo patiesi Es jums saku: ja jums ticība ir kā sinepju graudiņš, tad jūs sacīsit šim kalnam: pārcelies no šejienes uz turieni, – un tas pārcelsies, un nekas jums nebūs neiespējams.” (Mt 17, 19) Sinepju sēkliņa ir maza sēkliņa, tāpēc Jēzus neprasa milzīgu ticības daudzumu. Viņš lūdz, lai mums būtu kaut kripatiņa ticības.

Viņš tā saka, jo bieži vien, kad mēs lūdzam, liela daļa no mums netic, ka Dievs var tikt galā. Mirkli padomājiet par to.

Vai mēs tiešām ticam, ka Dievs atbildēs uz mūsu lūgšanām?

Ja mēs pietiekami iedziļināsimies, mēs, visticamāk, atklāsim, ka mūsu sirds ir sadalīta (sašķelta), un, kamēr mēs varētu cerēt, ka Dievs atbildēs uz mūsu lūgšanām, mēs patiesībā nedomājam, ka tas kādreiz varētu notikt.

Labā ziņa ir tā, ka mēs varam lūgt Dievam ticības dāvanu. Mums jākliedz kā Jēzus izdziedinātā zēna tēvam: "Es ticu, Kungs, palīdzi manai neticībai!" (Mk 9, 24)

Dievs ir brīnumdaris, gatavs iejaukties mūsu dzīvē un dot mums žēlastības pārpilnību. Tomēr viņš var mums dot tikai to, ko mēs esam gatavi saņemt. Ja mūsu sirds nav gatava, tad mēs redzēsim tikai žēlastības kripatiņu ienākam mūsu dvēselē.

No otras puses, ja mums ir kaut sinepju sēklas lieluma ticība, viss ir iespējams!

Aleteia.org
Foto: Cathopic.com/@amorsanto