Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Sieviete, kas arestēta par klusu lūgšanu pie Lielbritānijas abortu klīnikām, saņem policijas atvainošanos
25.09.2023 pl. 08:13
Par kluso lūgšanu pie Lielbritānijas abortu klīnikām divreiz apcietinātā Izabella Vona-Sprūsa saņēmusi policijas atvainošanos un apstiprinājumu, ka viņai netiks izvirzītas apsūdzības par lokālās “buferzonas” aizsardzības rīkojuma pārkāpšanu.

Lai gan Vona-Sprūsa teica, ka atgriezīsies klīnikā, lai lūgtos, viņa brīdināja, ka viņas situācija ietekmēs pamatbrīvību nākotni Lielbritānijā.

"Šis nav 1984. gads, bet 2023. gads — mani nekad nevajadzēja arestēt vai veikt izmeklēšanu par domām, kuras es turēju savā prātā," sacīja Vona-Sprūsa, norādot uz Džordža Orvela distopisko romānu. "Klusā lūgšana nekad nav noziedzīga," viņa teica 22. septembra paziņojumā.

6. martā Vona-Sprūsa tika arestēta par lūgšanu "buferzonā" ārpus abortu klīnikas Station Road, Birmingemā. Vietējās varas iestādes bija izsludinājušas sabiedriskās telpas aizsardzības rīkojumu netālu no klīnikas, izmantojot tiesisku mehānismu, kas paredzēts antisociālas uzvedības novēršanai.

Aizliegtās darbības šajā zonā ietver abortu apstiprināšanu vai noraidīšanu ar protestu, kas "ietver, bet neaprobežojas ar grafiskiem, mutiskiem vai rakstiskiem līdzekļiem, lūgšanu vai konsultācijām". Rīkojums arī aizliedz iejaukšanos, iebiedēšanu vai uzmākšanos, klīnikas personāla vai klientu ierakstīšanu vai fotografēšanu, kā arī jebkāda ar abortu saistīta teksta vai attēlu parādīšanu.

Vona-Sprūsa iepriekš tika arestēta 2022. gada 6. decembrī par klusu lūgšanu pie tās pašas abortu veikšanas iestādes, kas tobrīd bija slēgta. Februārī Birmingemas miertiesa viņu attaisnoja visās apsūdzībās saistībā ar pirmo lietu.

Rietummidlendas policija atvainojās Vonai-Sprūsai par to, ka viņas otrās lietas izbeigšana prasīja tik ilgu laiku. Policija paziņoja, ka nekādas tālākas izmeklēšanas un tālākas rīcības nebūs.

"Ar mani notikušais vēsta citiem, ka arī viņiem var draudēt arests, pratināšana, izmeklēšana un iespējama kriminālvajāšana, ja viņi tiks pieķerti, īstenojot savu domu brīvību," sacīja Izabella.

Vona-Sprūsa ir „March for Life UK” (Dzīvības gājiens Lielbritānijā) direktore un palīdz sievietēm krīzes grūtniecības laikā. Viņa regulāri lūdzas netālu no abortu klīnikām 20 gadus.

"Tagad, kad varas iestādes divas reizes ir secinājušas, ka klusā lūgšana nav noziegums - secinājums, pie kura pagājušajā nedēļā nonāca arī iekšlietu ministrs –, esmu pateicīga, ka varu atsākt klusās lūgšanas praksi par sievietēm krīzes grūtniecībā," viņa sacīja.

Catholicnewsagency.com
Foto: ADF UK