Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Starptautiskā diena vardarbības pret sievietēm izskaušanai
25.11.2023 pl. 21:44
Vardarbība pret sievietēm ir indīga nezāle, kas iznīcina sabiedrību – Starptautiskajā dienā vardarbības pret sievietēm izskaušanai uzsver pāvests Francisks. Katru gadu visā pasaulē tiek nogalināti aptuveni 45 tk. sieviešu.

“Vardarbība pret sievietēm ir indīga nezāle, kas iznīcina sabiedrību. Tā ir jāizravē jau pašā saknē. Šīs nezāles saknes attīstās aizspriedumu un netaisnības augsnē. Ar tām ir jācīnās, veicot izglītošanas darbu, kura centrā būtu cilvēks un viņa personas cieņa” – tā 25. novembrī platformā X ierakstīja Francisks.

Saskaņā ar Apvienoto Nāciju organizācijas ANO Sievietes rīcībā esošajiem datiem, katra trešā sieviete pasaulē ir piedzīvojusi seksuālo vai fizisko vardarbību vismaz reizi dzīvē. Savukārt saskaņā ar statistikas institūta ISTAT datiem, Itālijā gandrīz 7 miljoni sieviešu vecumā no 16 līdz 70 gadiem ir cietušas dažāda veida vardarbību. 2023. gadā Itālijā ir nogalinātas 106 sievietes, tas ir, viena sieviete katru trešo dienu.

Starptautiskajā dienā vardarbības pret sievietēm izskaušanai Laju, ģimenes un dzīvības dikastērija prefekts, kardināls Kevins Farels, norādīja uz Baznīcas lielo lomu cīņā ar šo fenomenu. Baznīcai pienākas būt līdzās vardarbībā cietušajām sievietēm, un šī tuvība var īstenoties tādos veidos kā pajumtes piedāvāšana cietušajām sievietēm un psiholoģiskā un garīgā atbalsta sniegšana, lai palīdzētu viņām pārvarēt piedzīvoto traumu un iesniegt sūdzību.

Foto: zibakcija Starptautiskā dienā vardarbības pret sievietēm izskaušanai Neapolē 25. novembrī

Vaticannews.va