Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Krievijas Patriarhijas kora pirmatskaņojums Latvijā "Ziemassvētku dziedājumi"
19.12.2005 pl. 21:10

Ar pirmatskaņojumu Valmierā 19. decembrī sākas Krievijas Patriarhijas kora viesošanās Latvijas pilsētās. 

Četru uzstāšanās sērija noslēgsies Liepājā 22. decembrī plkst. 19.00 sv. Trīsvienības baznīcā.

"Divpadsmit dziedošie apustuļi" Anatolija Grindenko vadībā pēc divu gadu pārtraukuma atkal viesojas Latvijā, piedāvājot publikai jaunu programmu "Ziemassvētku dziedājumi".
 
Pirmoreiz mūsu zemē skanēs "Всенощное Бдение" Киевского и Киево-Печерского распевов, XVII-XIX gadsimta anonīmu autoru darbi, kā arī izcilā komponista Dmitrija Bortņanska (1752-1825) garīgie sacerējumi. Neparasts, taču spilgts programmas papildinājums būs ukraiņu kaļadas - senas tautasdziesmas, ko ciemos un sādžās dziedāja Ziemassvētku priekšvakarā.

Diriģenta Anatolija Grindenko vadībā, Maskavas Patriarhijas koris guvis spožus panākumus, koncertējot daudzās ārvalstis un piedaloties senās mūzikas festivālos. Ārzemju presē kritiķi viņus skaistā dziedājuma dēļ nodēvējuši gan par "divpadsmit apustuļiem", gan slavējuši par īpašo izpildījuma disciplinētību un, protams, uzsvēruši dziedātāju tembrāli plašo diapazonu, par ko ceturtdienas vakarā varēs pārliecināties arī klausītāji Liepājā. Ieeja koncertā tāpat kā iepriekš Ditas Krenbergas un Ingus Pētersona koncertā būs par ziedojumiem.

Valmieras kultūras namā 19. decembrī plkst. 19.00
Doma katedrālē 20. decembrī plkst. 19.00
Daugavpils Kultūras un sporta pilī 21. decembrī plkst. 19.00
Liepājas Trīsvienības baznīcā 22. decembrī plkst. 19.00

www.liepajniekiem.lv 
foto:Baznica.Info