Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Garīdznieki tiekas sadraudzības mielastā
10.01.2006 pl. 18:45

Sergejs Ivanovs OP, Katedrale.LV

Pirmdien, 9. janvārī,  dažādu konfesiju garīdzniekus, kuri kalpo Liepājā un tuvākajā apkārtnē, uz sadraudzības mielastu aicināja Liepājas diecēzes bīskaps Vilhelms Lapelis.

Kristus dzimšanas svētku noskaņā ceturto gadu pēc kārtas pie kopēja galda sēdās katoļu, luterāņu un baptistu garīdznieki kopskaitā divdesmit. Sanākušos ar savu klātbūtni pagodināja arī V. E. Liepājas emeritētais bīskaps Ārvaldis Andrejs Brumanis.

Tikšanās laikā tika pārrunātas Baznīcas aktualitātes, amata brāļi dalījās garīgās kalpošanas pieredzē. Gados jaunajiem garīdzniekiem noderīga bija māc. Artūra Šķubura un bīskapa V.Lapeļa dzīves liecības par Dieva tēvišķo gādību par saviem bērniem komunistiskā režīma laikā. Savukārt māc. Jānis Bitāns, būdams Liepājas domes reliģisko lietu padomes komisijas priekšsēdētājs, informēja par komisijas darbu un turpmākām sadarbības iecerēm kristīgo konfesiju starpā. Liepājas garīdznieki bieži sanāk uz kopējo lūgšanu Baznīcas un valsts svētku gadījumos.

Vēlā pēcpusdienā garīdznieki šķīrās ar nodomu tikties ekumēniskajā dievkalpojumā jau 20. janvārī Liepājas sv. Jāzepa katedrālē, lūgšanas nedēļas par kristiešu vienotību nodomā.

Liepājas sv. Dominika Romas katoļu draudzes prāvests Sergejs Ivanovs OP