Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Gada laikā pasaulē bojā gājuši 26 katoļu misionāri
24.01.2006 pl. 10:24

Vatikāns ziņo, ka pagājušajā gadā, dažādās valstīs kopumā nogalināti 26 katoļu misionāri, tas ir apmēram divas reizes vairāk kā 2004. gadā.

Lai gan daži ir nogalināti laupīšanas nolūkā, tomēr visi viņi pirms nāves sludināja Evaņģēliju un kalpoja nabagiem, raksta Fides – tautu evaņģelizācijas Kongregācijas oficiālā aģentūra. 2005. gadā tika nogalināti – viens bīskaps, divdesmit priesteri, divi mūki, divas mūķenes un viens misionārs – lajs. Aģentūras Fides sarakstā iekļauti arī priesteri, kas nogalināti Krievijā un Beļģijā. Lai arī šīs valstis netiek uzskatītas par misiju zemēm, prietseri Roberts de Leners (Beļģija) un Jans Germanovskis (slovāku klēriķis, kas kalpoja Krievijā) strādāja ar emigrantiem un bezpajumtniekiem. „Mūsu sarakstā ir iekļauti ne tikai tie, kas ir misionāri šī vārda tiešajā nozīmē, bet visi Baznīcas locekļi, kuri ir upurējuši savu dzīvību un palikuši uzticīgi savai kalpošanai, neskatoties uz briesmām,” – raksta Fides.

Starp pagājušajā gadā bojā gājušajiem misionāriem ir Itālijā dzimušais bīskaps Luidži Lokati, kurš Kenijā kalpoja vairāk nekā 40 gadus, un šajā valstī arī tika nogalināts, tāpat amerikāņu mūķene Doroteja Stenga (attēlā - Dorotejas Stengas bēres 2005.g.15.feb.), kuru nogalināja Brazīlijas Amazonē, kur viņa cīnījās par mežu saglabāšanu un nabadzīgo tiesībām. Sakarā ar šīm slepkavībām jau notiek tiesas procesi un daži vainīgie jau ir sodīti. Par pēdējo vardarbības upuri 2005. gadā kļuva 74 gadus vecā ursuliešu māsa Klementīne Brančena, kura kalpoja Dienvidāfrikas pilsētā Ngkeleni. Māsa Klementīne pirmoreiz DĀR ieradās no Šveices 1968. gadā un strādāja par medmāsu psihiatriskajā slimnīcā. 28. decembrī nezināms jauns laupītājs ielauzās ursuliešu mājvietā un iešāva māsai Klementīnei galvā.

Blagovest - info